26274

Mi kell a jobb agyféltekés rajzoláshoz?

Más, mint amire gondolsz!

Ceruza, vagy toll, vagy valami, amivel rajzolni fogsz, és egy papír, amire a kép kerül – ezek nélkül igen nehéz lesz rajzolni. Ám van valami – pontosabban 7 valami – ami legalább ennyire fontos; 7 tulajdonság, ami igazán jó rajzolóvá, sőt, művésszé tesz!

Olvass tovább, mert könnyen lehet, hogy ez a 7 tulajdonság teljesen más, mint ami elsőre eszedbe jutott…

Mitől lesz igazán jó egy rajzoló? Sokan azt gondolják, hogy a tehetség teszi, amivel születni kell: aki nem tud rajzolni, az már meg sem tanulhatja. Pedig jobb agyféltekés rajztanfolyamainkon számtalanszor megbizonyosodtunk róla, hogy a rajztudás fejleszthető, sőt!

Akár pár óra alatt eljuthat valaki a pálcikaembertől a portrérajzolásig…

Van viszont 7 olyan tulajdonság, amivel feltétlenül rendelkezned kell!

7 tulajdonság, amire szükséged lesz a rajzoláshoz

A rajzoláshoz szükséges képességeket egy kevés szorgalommal elsajátíthatod nálunk, de a látványos alkotásokhoz szükséged lesz még egy változatos, nyitott személyiségre is. Hogy pontosan ez mit is takar?

1. Türelem, ami sikert terem

Az alkotás mindig a megfigyeléssel kezdődik. Ha ezt kapkodva átugrod, olyan fontos részletekről maradhatsz le, amik amúgy igazán valósághűvé tennék a végeredményt. Hagyj időt a szemlélődésnek, és a fejlődésnek is, mert bizony a tanulási folyamat sem zökkenőmentes.
Ne veszítsd el a lelkesedésed, hiszen minden kevésbé jól sikerült mozdulatból hasznos tanulságokat nyerhetsz.

2. Nyugalom, a fejlődés titka

Talán ez az a tulajdonság, amit a legnehezebb elsajátítani. Lehet, hogy észre sem veszed, hogy a figyelmed kezd felületessé válni, így pedig nem lehet alaposan megfigyelni és alkotni. Ha rajzolni készülsz, próbálj lelassítani, és hagyj elegendő időt magadnak.

 

3. Bátran légy kreatív!

Bár az alapanyag, a téma adott, de az, hogy azt miként alkotod újra, az már a te kreativitásodon múlik.
Egyedivé teheti a rajzodat a technikád, összemontírozhatsz több képet, új perspektívából mutathatod meg a látottakat… ezektől a technikai fogásoktól lesznek egyszeriek és megismételhetetlenek. Így kerülhetsz te is bele a képbe, így fejezheted ki magad a rajzaiddal.

4. Pontosság

Ha nem erősséged a pontosság, akkor rossz hírünk van: a rajzoláshoz a precíz és pontos vonalak elengedhetetlenek.
De ne aggódj, jó hírt is hoztunk: egy kevés kézügyességet fejlesztő gyakorlattal és praktikával könnyen javíthatsz ezen.

5. Rugalmasság

Szeretnéd, ha a rajzod szinte életre kelne a papíron? Akkor nem elég, ha csak magad elé tartod a képet és bámulod. Mozdítsd meg, fordítsd el, játssz vele – nézd több nézőpontból! Enélkül a rajzod csak egyetlen látásmódot fog tükrözni, ami a valósághű ábrázolás kárára fog menni.

6. Elfogadás

Az elkészült alkotás a látott kép, a személyiséged és gondolkodásmódod tükörképe. Ha túlzott elvárásokat támasztasz magaddal szemben, az a rajzodban is meg fog mutatkozni. Jellemző példa, hogy akik nincsenek megelégedve a korukkal, alkatukkal, vagy akár személyiségükkel, azok valótlan képet festenek magukról és másról is. Engedd el az elvárásaidat, fogadd el magadat, és legyél biztos abban, hogy meg tudod csinálni!

7. Éld meg az örömöd!

Bátran élvezd a fejlődést, és annak gyümölcsét. Ha elkészültél, nézd meg a végeredményt és hagyj teret a boldogságnak, amiért megdolgoztál. Nyugodtan mutasd meg másoknak is, és dicsekedj a rajztudásoddal: megérdemled!

Ha a fentiek közül bármelyik is idegennek tűnik, ha egy-egy tulajdonság távol áll tőled, ne aggódj. A Valdor Art jobb agyféltekés rajztanfolyamain nem csak a technikai tudást sajátíthatod el, hanem az ehhez szükséges készségeket, képességeket is!

Csempéssz egy kis örömöt a hétköznapokba! 
Az elhatározás rajtad áll, mi a segítséget adjuk hozzá!

  SZEMÉLYES>>> és ONLINE>>>

kezdő és haladó szintű tanfolyamainkon!

Időpontok 2019/2020!>

Rólunk mondták!>

Valdor Art, ahol a legtöbbet kapod a pénzedért!

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: