7 személyiség tulajdonság, ami igazán jó rajzolóvá tesz!

Mi kell a jobb agyféltekés rajzoláshoz?

Más, mint amire gondolsz!

Ceruza, vagy toll, vagy valami, amivel rajzolni fogsz, és egy papír, amire a kép kerül – ezek nélkül igen nehéz lesz rajzolni. Ám van valami – pontosabban 7 valami – ami legalább ennyire fontos; 7 tulajdonság, ami igazán jó rajzolóvá, sőt, művésszé tesz!

Olvass tovább, mert könnyen lehet, hogy ez a 7 tulajdonság teljesen más, mint ami elsőre eszedbe jutott…

Mitől lesz igazán jó egy rajzoló? Sokan azt gondolják, hogy a tehetség teszi, amivel születni kell: aki nem tud rajzolni, az már meg sem tanulhatja. Pedig jobb agyféltekés rajztanfolyamainkon számtalanszor megbizonyosodtunk róla, hogy a rajztudás fejleszthető, sőt!

Akár pár óra alatt eljuthat valaki a pálcikaembertől a portrérajzolásig…

Van viszont 7 olyan tulajdonság, amivel feltétlenül rendelkezned kell!

7 tulajdonság, amire szükséged lesz a rajzoláshoz

A rajzoláshoz szükséges képességeket egy kevés szorgalommal elsajátíthatod nálunk, de a látványos alkotásokhoz szükséged lesz még egy változatos, nyitott személyiségre is. Hogy pontosan ez mit is takar?

1. Türelem, ami sikert terem

Blog 2015 felnott festes 03 - ValdorArtAz alkotás mindig a megfigyeléssel kezdődik. Ha ezt kapkodva átugrod, olyan fontos részletekről maradhatsz le, amik amúgy igazán valósághűvé tennék a végeredményt. Hagyj időt a szemlélődésnek, és a fejlődésnek is, mert bizony a tanulási folyamat sem zökkenőmentes.
Ne veszítsd el a lelkesedésed, hiszen minden kevésbé jól sikerült mozdulatból hasznos tanulságokat nyerhetsz.

2. Nyugalom, a fejlődés titka

Blog 2015 felnott festes 11 - ValdorArtTalán ez az a tulajdonság, amit a legnehezebb elsajátítani. Lehet, hogy észre sem veszed, hogy a figyelmed kezd felületessé válni, így pedig nem lehet alaposan megfigyelni és alkotni. Ha rajzolni készülsz, próbálj lelassítani, és hagyj elegendő időt magadnak.

 

3. Bátran légy kreatív!

Blog 2015 felnott festes 04 - ValdorArtBár az alapanyag, a téma adott, de az, hogy azt miként alkotod újra, az már a te kreativitásodon múlik.
Egyedivé teheti a rajzodat a technikád, összemontírozhatsz több képet, új perspektívából mutathatod meg a látottakat… ezektől a technikai fogásoktól lesznek egyszeriek és megismételhetetlenek. Így kerülhetsz te is bele a képbe, így fejezheted ki magad a rajzaiddal.

4. Pontosság

Blog 2015 felnott rajz 14 - ValdorArtHa nem erősséged a pontosság, akkor rossz hírünk van: a rajzoláshoz a precíz és pontos vonalak elengedhetetlenek.
De ne aggódj, jó hírt is hoztunk: egy kevés kézügyességet fejlesztő gyakorlattal és praktikával könnyen javíthatsz ezen.

5. Rugalmasság

Blog 2015 felnott festes 06 - ValdorArtSzeretnéd, ha a rajzod szinte életre kelne a papíron? Akkor nem elég, ha csak magad elé tartod a képet és bámulod. Mozdítsd meg, fordítsd el, játssz vele – nézd több nézőpontból! Enélkül a rajzod csak egyetlen látásmódot fog tükrözni, ami a valósághű ábrázolás kárára fog menni.

6. Elfogadás

Blog 2015 felnott rajz 10 - ValdorArtAz elkészült alkotás a látott kép, a személyiséged és gondolkodásmódod tükörképe. Ha túlzott elvárásokat támasztasz magaddal szemben, az a rajzodban is meg fog mutatkozni. Jellemző példa, hogy akik nincsenek megelégedve a korukkal, alkatukkal, vagy akár személyiségükkel, azok valótlan képet festenek magukról és másról is. Engedd el az elvárásaidat, fogadd el magadat, és legyél biztos abban, hogy meg tudod csinálni!

7. Éld meg az örömöd!

Blog 2015 vegyes 02 - ValdorArtBátran élvezd a fejlődést, és annak gyümölcsét. Ha elkészültél, nézd meg a végeredményt és hagyj teret a boldogságnak, amiért megdolgoztál. Nyugodtan mutasd meg másoknak is, és dicsekedj a rajztudásoddal: megérdemled!

Ha a fentiek közül bármelyik is idegennek tűnik, ha egy-egy tulajdonság távol áll tőled, ne aggódj. A Valdor Art jobb agyféltekés rajztanfolyamain nem csak a technikai tudást sajátíthatod el, hanem az ehhez szükséges készségeket, képességeket is!

Csempéssz egy kis örömöt a hétköznapokba! 
Az elhatározás rajtad áll, mi a segítséget adjuk hozzá!

Nézd meg, hogyan tanulhatsz tőlünk!

Tantermi tanfolyamok>

Online tananyagok minden korosztálynak>

Rajzkönyvek felnőtteknek és gyerekeknek>

Valdor Art "Alkoss Szabadon" Mentor program>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: