Hogyan fess növényeket!

Egy tökéletes kép elkészítéséhez elengedhetetlen, hogy a részletek jól legyenek kidolgozva. A növények, bokrok élethű megalkotása nem könnyű feladat, de fontos része az összképnek. Jártál már úgy, hogy azért nem sikerült úgy egy festmény, ahogy szeretted volna, mert elrontottad a növények ábrázolását? Akkor szuper hírem van számodra!

Ebből a videóban két szuper módszert is megismerhetsz, hogyan fess meg csodásan burjánzó, élénk színű virágos bokrokat!

Nézd meg a videót, sajátítsd el mindkét technikát!

-

Kezdjük is el az első módszerrel! Ennek a technikának a lényege, hogy előre elkészítesz egy sötét, fekete alapot, majd erre viszed föl a zöld és piros tónusokat!

Összesen hét tónust kell kikeverned ehhez a bokorhoz.

Zöld tónusok keveréséhez használj nedvzöld és permanent világossárgát. Ebből keverj ki egy világos, egy közepes, egy sötét tónust. A legsötétebb zöldet nedvzöld és permanent kékből tudod kikeverni!

Nézzük a piros árnyalatokat! Kraplak pirosból, három árnyalatot kell csinálnod. Egy vöröset, egy vörös-narancsot, és egy vörös-narancsot fehérrel világosítva!

Készen állsz a munkára? Kezdjünk bele!


Várd meg, amíg a sötét alap megszárad! A szükséges tónusokat keverd ki előre, a leggyakoribb hiba, hogy a legtöbben attól félnek, hogy beszárad a festék mire használni kezdenék.

Tipp: Nagyobb mennyiséget keverj ki és ne kend szét annyira a palettán, tehetsz bele lassítót is, ha szeretnél. Ha van vastagsága a festéknek, nem kell tartanod a beszáradástól!

Ha jó eredményt szeretnél, fontos a megfelelő látásmód! Figyeld az egyszínű tereket, formákat, keresd meg az egyszínű formákat! Az egyik típushiba, hogy az emberek össze vissza kezdenek el pöttyözni a zölddel és a pirossal, így pöttyöslabda hatása lesz a képnek! Mindenképp várd meg, hogy a foltok összeálljanak a szemed előtt!

Tipp: Érdemes hunyorognod közben, úgy hamarabb összeáll, melyikkel haladj!


A másik módszer alapjaiban tér el az elsőtől. A sötét alap helyett, színhelyesen kezd el festeni a foltokat. Kezdetben használj sötétebb árnyalatokat, így könnyebb lesz elválasztani a tereket. A végeredmény világosabb lesz. A következő lépések megegyeznek az első technikával!

Tipp: Hogy visszaadd a felület szabálytalanságát, használj két különböző ecsetet! Egy sörteecsetre és egy nullás ecsetre lesz szükséged!

Erről a módszerről korábban készítettünk már egy hasonló blogot, ha szeretnél többet megtudni róla, kattints ide!

 


Nézd meg, hogyan tanulhatsz tőlünk!

Tantermi tanfolyamok>

Online tananyagok minden korosztálynak>

Rajzkönyvek felnőtteknek és gyerekeknek>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: