Hogyan készíts egyedi, valósághű színezőt – magadnak?

Téged is lenyűgöznek a felnőtt színezők? Megnyugtat vagy éppen izgalommal tölt el, amikor a fekete keretek megtelnek ezernyi izgalmas színnel? Imádod a színezést, de kezded már unni, hogy mások előre gyártott mintáit egészítsd ki? Mit szólnál hozzá, ha azt mondanánk: magadnak is készíthetsz egyedi színezőket! Az eredmény ráadásul lenyűgöző lesz, amivel szívesen büszkélkedsz majd…

 

A gyermekek után a felnőtteket is meghódították a színezők: egyre többen jönnek rá, hogy a színezés egyfajta megnyugtató, már-már meditatív tevékenység, ami segít kikapcsolni a napi gondokat. Arra azonban kevesen gondolnak, hogy a színezés nem csak stresszoldó, hanem egyben művészi tevékenység is: már az is, ahogy kiválasztod a színeket vagy éppen kombinálod őket egymással.

A legtöbb ember a mai napig úgy színez, mint gyerekkorában: előre gyártott, vastag keretekkel ellátott képekre dolgoznak. Egy „cellában” rendszerint csak egy árnyalat van, és gondosan ügyelnek arra, hogy ki ne menjenek a vonalból. Az eredmény így hasonló a gyermekek alkotásaihoz és nem tűnik különösebben értékes műremeknek.

Neked melyik kép tetszik jobban?

A vastag nyomtatott kontúrvonalas vagy az, amelyiken nincs kontúr?


Mit szólnál hozzá, ha azt mondanánk, hogy a színező is lehet lenyűgözően szép?

Csináld magad színezők!

Gondoltál már arra, hogy az előre gyártott színezők helyett sajátot készíts?
Eszedbe jutott, hogy a kellemes, stresszoldó foglalatosság közben ne egy idegen rajzát, hanem az általad kiválasztott képet öltöztesd színekbe? Hiszen bármit kiszínezhetsz: a tengerpartot, ahol tavaly nyaraltál, gyermeked kedvenc fotóját vagy az interneten látott képet, ami valami miatt megragadta a fantáziádat.

Ha hiszed, ha nem, te is készíthetsz magadnak színezőt – akár rajztudás nélkül is!

A Te színeződben ráadásul nem lesznek vastag kontúrok, nem fogják csúnya fekete vonalak elválasztani az egyes színeket, sőt! Bátran keverheted őket, finom átmeneteket, vagy akár olyan árnyalatokat hozva létre, melyek eredetileg nem szerepeltek a ceruzakészletedben.

A színezés eredménye nem egy eldobható kép lesz, „na, ezt is megcsináltuk” felkiáltással, hanem egy olyan műremek, amit teljes egészében te alkottál: te választottad ki, te tervezted meg és te töltötted meg élettel. 

És mindehhez semmilyen előképzettség sem kell: nem baj, ha csak pont-pont vesszőcskét tudsz rajzolni, sőt az sem számít, hogy színeztél-e már valaha.

SP szinesceruzavideo rajzok 22 - ValdorArt

Tanulj meg színezőt tervezni – és színezd is ki!

Vadonatúj online tanfolyamunk során a színezőkészítés és a színezés rejtelmeibe vezetünk be téged. 42, bármikor, bárhol megnézhető videóban meséljük el, hogy

  • honnan meríts ihletet,
  • hogyan rajzold meg a saját színeződet akkor is, ha egyáltalán nem tudsz rajzolni,
  • milyen színes ceruzákat használj, és hogyan kombináld a színeket,
  • milyen papírra rajzolj és színezz,
  • hogyan javíts szépen, ha elrontottál valamit,
  • mit tegyél, ha a készletedben nincs olyan szín, amit szeretnél,
  • mire figyelj színezés közben...

…és még számtalan mást:)

SP szinesceruzavideo rajzok 23 - ValdorArt

Ha szeretsz színezni, de unod az előre gyártott mintákat, ha nem tudsz rajzolni, de szeretnél lenyűgöző, színes képeket kreálni vagy ha tudsz rajzolni, de valami újat akarsz kipróbálni vagy ha egyszerűen csak kiszabadulnál a szürke, unalmas hétköznapokból… itt a helyed!

Kattints ide és tudj meg többet az online színező tananyagunkról!>>>

vagy nézd meg ezt a videót:

 


Nézd meg, hogyan tanulhatsz tőlünk!

Tantermi tanfolyamok>

Online tananyagok minden korosztálynak>

Rajzkönyvek felnőtteknek és gyerekeknek>

Valdor Art "Alkoss Szabadon" Mentor program>

, full_html
 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: