13 leggyakoribb kérdés!

Közel 600 válasz érkezett vissza és, ezek közül válogattuk ki a leggyakoribb eseteket! Ha tovább olvasol, a választ is megtudod :)

1. "Még nem készítettem elég képet!"

Semmi probléma nincsen, ha úgy érzed jelenleg nincsen sok képed! Gáll Gregor a tréning sorozatunk 2. moduljában arról beszél, hogy ilyen esetben mit kell tenned!

2. "Nem tartok olyan szinten, hogy mások megvegyék a képeimet"

Ne legyél saját magaddal szemben ennyire kritikus! Képzeld el van olyan tanítványunk, aki az egyik tanfolyamon elkészített GYAKORLÓ KÉPÉT adta el a szomszédjának! Persze nem árt, ha ismersz egy hatékony értékesítési módszert, ezt a tréning 5. moduljából megtudhatod.

3. "Nem tudom, hogyan árazzam be a képemet!"

Mindenképpen figyelembe kell venned, hogy Neked mennyibe került a kép elkészítése! Nagyon fontos, hogy azt is számold bele, hogy tanultál, tanfolyamon vettél részt. Ha kíváncsi vagy rá hányszoros árat kell minimum kérned a vevőtől, nézd meg a tréningünk 4. modulját!

4. "Nem vagyok elég ismert, ezért senki nem venné meg a képeimet!"

Elhiszed, ha azt mondjuk egyáltalán nem az ismertségen múlik, hogy el tudod-e adni a képeidet? Gregor a 2. modulban elmond olyan egyszerű módszereket, amivel BÁRKI képes ismertséget szerezni!

5. "Hogyan tudok kapcsolatba lépni a vevővel? Hogyan kezdjem el?"

Bárkiből lehet vevő, aki szereti a festményeket, rajzokat. A kulcskérdés, hogy ismered-e azokat a praktikákat, amikkel el tudod magad adni. A tréning sorozatunk 3. és 4. moduljában is beszél, ezekről Gregor. 

6. "Nehezen tudok megválni a képeimtől, olyan mintha a gyerekeim lennének"

Hidd el, nem csak Te érzed ezt! Nagyon sokan, ezért nem adják el az amúgy kiváló képeiket. Gregor nagyon jól összefoglalta a 2. modulban, hogy miért nem szabad a festményre gyermekünkként gondolni!

7. "Hogyan tudom eladni legálisan a képeimet, ha nincsen vállalkozásom?"

Magánszemélyként, ha el akarod adni a képeidet, akkor adás-vételi szerződést kell róla írnod. Az éves adóbevalláskor a személyi jövedelemadó ingóság értékesítésből származó jövedelem szabályozásának passzusát kell figyelembe venned. 

8. "Olyan képet eladhatok, ami nem saját kútfőből született?"

Persze! Nagyon sokan adják el híres festményeknek a másolatát. Ezeket nevezzük reprodukciós képeknek. 

9. "A keretezés költsége miatt túl drága lenne a kép ára."

Sose abból indulj ki, hogy szerinted drága vagy olcsó! Az ár az általad elkészített képre vonatkozik. Meg tudod beszélni a vevőddel, hogy keretben vagy anélkül szeretné megvásárolni, de a keretezés költsége ebben az esetben nem téged terhel!

10. "Ma már minden második ember festeget és még a profi művészek is nehezen adják el a képüket"

Ebben a kérdéseben nem a profi művész kifejezésen van a hangsúly. Sokkal fontosabb, hogy ismersz-e olyan eladási technikákat, amikkel könnyű szerrel el tudod adni a képeidet. Gregor az 5. modulban komplett értékesítési folyamatot mondd el. 

11. "Nem olyan képeket festek, amiket a közönség igényei kívánnak."

A legelején érdemes tisztáznod egy fontos kérdést magadban: A közönségnek akarsz megfelelni vagy el akarod adni a képeidet?

12. "Az eladás elvenné az alkotástól a figyelmem"

Természetesen nem mindenkinek kötelező eladni az általa készített műveket. De ne felejtsd el, hogy bármikor változhat a nézőpontod és akkor óriási előnyben leszel a többiekhez képest, ha Te tudod, hogyan csinálják a profik :) Gregorral készített tréning sorozatunkból, minden szükséges tudást megszerezhetsz.

13. "Ez nekem csak egy hobbi"

Gyakorlatilag az emberek 90%-a így kezdi el! Viszont a hobbid által egy olyan képességre teszel szert, amivel bármikor tudsz kereset kiegészítést szerezni. Mindig gondolj a jövőre is! Ebben a tréning sorozatban, olyan ember is megtanulhatja az eladás művészetét, akinek sosem voltak ilyen szándékai!


 

Most, hogy választ kaptál a kérdésekre, reméljük látod, hogy semmi nem lehet akadály, ha valamit szeretnél elérni. Több tanulónk is hobbi alkotóként kezdte és ma már a festészetből keresik a kenyerüket. Neked, miért ne sikerülne? 

Ha többet akarsz megtudni a Gáll Gregor GÉNIUSZ Budapest díjas, nemzetközi szinten elismert művészzel készített tréningünkről, kattint a linkre!

Érdekel a tréning>>>


Nézd meg, hogyan tanulhatsz tőlünk!

Tantermi tanfolyamok>

Online tananyagok minden korosztálynak>

Rajzkönyvek felnőtteknek és gyerekeknek>

Valdor Art "Alkoss Szabadon" Mentor program>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: