Mi az a 3 nélkülözhetetlen dolog, ami a rajzoláshoz és a festéshez szükséges?

Nagyon sok visszajelzést kaptunk arról, hogy az egyik fő probléma, hogy sokan nem mernek neki állni rajzolni, festeni! Sokan nem tudják, hogyan is fogjanak neki egy képnek. Mai videóüzenetben azt mutajuk meg, hogy akármilyen eszközzel is dolgozol, legyen az grafitceruza, színes ceruza, akril festék, olajfesték, pasztell ceruza...

Mi az a 3 legfontosabb dolog,

amit szükséges tudnod ahhoz, hogy a végén szemet gyönyörködtető képet tudj készíteni?

Nézd meg a videót vagy olvasd el a cikket!


3 nélkülözhetetlen dolog, ami a rajzoláshoz és a festéshez szükséges!

Tudnod kell, hogy mind a 3 fontos, azonban ebből a háromból igazából 1 az, ami a legfontosabb és a legelső dolog, amit meg kell tanulnod! Hiába tudod a másik két dolgot, ha az első hiányzik, akkor nem fogod tudni megvalósítani, amit elképzeltél!

Ez az alapja mindennek! Ez a sikered 50%!

Mind a három dologról beszélni fogunk, de a végére hagytuk a legfontosabbat.

A cikk végén egy olyan KÜLÖNLEGES AJÁNDÉKOT adunk át, amit eddig kizárólag ügyfeleinknek mutattunk meg, azok közül is csak azoknak, akik csatlakoztak a Rajz Rajongók Klubja zárt Facebook csoportunkhoz!

1. Anyagismeret

Az egyik dolog, amit tudnod kell, az anyagismeret. Az adott eszköz hogyan viselkedik, milyen technikával kell vele dolgozni?

Milyen papírt, felületet kell hozzá használni? Hogyan kell egymásra vinni a rétegeket? A sötéttől haladunk a világos felé vagy világostól a sötét felé? Tudnod kell, hogy az adott eszközzel, hogyan tudod kikeverni a vágyott színt? Hogyan lehet javítani?


2. Színelmélet és tónusok

A másik fontos dolog, amit tudnod kell, az a színelmélet és a tónusok. Tudnod kell, hogy milyen tulajdonságai vannak egy színnek! Hogyan kell kikeverni egy adott színt! Mik azok a fényes színek, mik a tompa színek? Hogyan használd őket! Hogyan kell kialakítani a képnek a mélységérzetét? Mit raksz hátulra, milyen színeket előre? Miért fontos a kontraszt, a tónusok!


3. Látásmód

A harmadik és egyben legfontosabb dolog, amit tudon kell az a látásmód! Ezzel kell kezdeni a tanulást! Ez az alapja mindennek, ez a sikered 50%-a. Más szóval ezt hívják a művész szemének, ahogy a művész látja a világot! Van akinek születésétől fogva megvan ez a képessége, őket hívjuk tehetségeknek.

A jó hír az, hogy ez a képesség teljes mértékben tanulható bárki számára! Ha egy mondatban össze kellene foglalni, hogy mi ez a látásmód pontosan, akkor azt mondanám, hogy rajzolás közben nézőpontot kell váltani, azaz a vonal megfigyelések helyett, a formák figyelésére kell irányítani a figyelmet. Mindegy, hogy negatív vagy pozitív formáknak hívjuk őket, a formafigyelés a lényeg. Az alap tanfolyamunkon pont ezt a látásmódot tanítjuk meg!

Rengeteg rávezető gyakorlatunk van arra, hogy az agyad átszokjon arra, hogy a vonalakról el kezdje figyelni a formákat. Ha ezt tudod, akkor igazából innentől kezdve már bármit meg tudsz csinálni! Bármit le tudsz rajzolni, bármit le tudsz festeni, mert ez mindennek az alapja!


 Most jön a lényeg!

Ajándékba oda adjuk, azt a gyakorlati útmutatót, amivel ki tudod alakítani ezt a látásmódot és rá tudod szoktatni magad arra, hogy a formákat figyeld! 

Kattints a linkre és tanulj meg a művész szemével látni!

https://www.valdorart.hu/latasmod-ingyenes


Nézd meg, hogyan tanulhatsz tőlünk!

Tantermi tanfolyamok>

Online tananyagok minden korosztálynak>

Rajzkönyvek felnőtteknek és gyerekeknek>

Valdor Art "Alkoss Szabadon" Mentor program>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: