Video blog 11.rész: Görög kapu pasztell ceruzával

Speed drawing videó egy álomszép görög kapuról!

Mai video blogunkban a pasztell ceruza használatára mutatunk egy, remélem kedvcsináló példát.

Íme a videó!


Mi mindenre lehet használni a pasztell ceruzát?

A növényzet megrajzolása miatt esett a választás erre a képre! Ki akartam próbálni, hogyan lehet ceruzával ilyen aprómintás bokrokat rajzolni. A pasztell ceruzával a vékony hegye miatt, tökéletesen meg lehet rajzolni az apró foltokat és felépíteni belőle egy növényzetet. 

Nagy odafigyelést és koncentrálást igénylő feladat a növényzet kialakítása, könnyen el lehet veszni a "káoszban". Többször is szünetet kellett tartanom, amikor "jojózott" a szemem :-).

Minden szín, minden foltocska két-három rétegből lett felépítve, sokkal szebbek a színek, ha kevered őket, mintha csak a gyári színeket használod.

A kép másik érdekessége a kőfal kialakítása volt! A papír anyaga, amire a rajz készült, a texturált felszín segít azáltal, hogy eleve recézett marad a ceruzanyom rajta. A továbbiakban a ceruzahasználattal lehet kialakítani a töredezettség érzetét.

A kapu rajzolása volt a jutalomjáték,  végre nagy és egyértelmű formák! A kékek sokféle árnyalatát használtam, ezzel lehetett szépen kialakítani a színvilágát! Világosítani fehérrel tudunk, a sötét árnyalatokhoz pedig a legsötétebb kéket lehet használni a készletünkből.

A végén szokás szerint volt egy utolsó ellenőrzés, az összképhatást néztem.  Kissé fakónak tűnt a bokros rész, ezért visszamentem és még néhány erőteljesebb réteget rátettem, hogy jobban ragyogjanak a színek!

Ajánlom a pasztell ceruza kipróbálását, szerintem könnyen kezelhető, gyorsan meg lehet tanulni a fogásokat, és jó kis játék ezzel rajzolni!


Nézd meg, hogyan tanulhatsz tőlünk!

Tantermi tanfolyamok>

Online tananyagok minden korosztálynak>

Rajzkönyvek felnőtteknek és gyerekeknek>

Valdor Art "Alkoss Szabadon" Mentor program>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: