Hogyan készíts fotórealisztikus portrét panpasztellel?

A panpasztell egy rendkívül különleges technika, ami annyira új még Magyarországon, hogy nem is lehet kapni eszközöket hozzá. Mi is Amerikából rendeltük hozzá a készletet, hogy ki tudjuk próbálni! Eddig kizárólag a Mentorprogramos tanulóinknak mutattuk be ezt a különlegességet.

A technika különlegessége, hogy a pasztell port apró szivacsdarabokkal viszed föl és dolgozod el a papír felületén. Az végeredmény egy hihetetlen fotórealisztikus portré, amire öröm ránézni!


Mi a legnagyobb előnye?

Szoktuk mondani, hogy az apró részletek kidolgozása elengedhetetlen egy fotórealisztikus portré elkészítéséhez. A panpasztell legnagyobb előnye, hogy a gyönyörű, finom átmeneteket nagyon szépen el tudod készíteni vele, könnyebben, mint a pasztellkrétával.

A panpasztell, a pasztell technikákon belül olyan, mint az olajfestés a különböző festőeszközök között: ha csodálatos színátmeneteket szeretnél készíteni, akkor erre az eszközre van szükséged!


Hogyan készül egy kép? – Tippek, trükkök

  • Az első lépés, ahogy a legtöbb technika esetén, most is az előrajzolás. Ha tényleg fotórealisztikus végeredményt szeretnél ezt a lépést nem szabad kihagyni!
  • A kezdéshez apró és nagyon finom mozdulatok és kevés pasztell por réteg szükséges. A világosabb bőrtónusoktól haladunk a sötétebbek felé, fokozatosan mélyítjük a színeket.
  • Az apró részletek kidolgozásánál, mint a szem, a szemöldök és a haj, lehet használni pasztellkrétát, pasztell ceruzát.

Így készül egy fotórealisztikus portré lépésről-lépére! 

pan pasztell portre elso fazis - ValdorArt pan pasztell portre masodik fazis - ValdorArt
pan pasztell portre harmadik fazis - ValdorArt pan pasztell portre negyedik fazis - ValdorArt
pan pasztell portre otodik fazis - ValdorArt pan pasztell portre hatodik fazis - ValdorArt

Szeretnéd elsajátítani a panpasztell technikát?

Ha érdekel ez a ritka és különleges technika, két nagyszerű hírünk is van számodra:

Rajz fesztiválunk keretein belül 4 teljes napig korlátlanul férhetsz hozzá az összes online tananyagunkhoz, köztük ahhoz a panpasztellről szóló videóhoz is, amit eddig kizárólag a mentorprogramunk tagjai nézhettek meg.

A fesztiválon meghallgathatod Gál Melinda előadását is, aki a pasztell technikák nagy mestere. Megismerheted azokat a titkos trükkjeit, amik segítségével évek óta készíti fotórealisztikus alkotásait!

ÉRDEKEL A RAJZ FESZTIVÁL!>>>


Nézd meg, hogyan tanulhatsz tőlünk!

Tantermi tanfolyamok>

Online tananyagok minden korosztálynak>

Rajzkönyvek felnőtteknek és gyerekeknek>

Valdor Art "Alkoss Szabadon" Mentor program>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: