Ilyen volt! Az első digitális festőest!

Tantermi tanfolyam! Online tananyag! Digitális tanfolyam! - Mi jön még? Kérdezhetnéd...

Mi a különbség? Mit rejtenek a fogalmak?

Múlt héten megtartottuk az első digitális festő estet és nagyon büszkék vagyunk, mert nagyon jól sikerült!

A digitális tanfolyamok mikéntjént akkor találtuk ki  - mintegy 8 óra leforgása alatt - amikor kiderült, hogy a járvány miatt bizonytalan ideig nem tudunk tantermi tanfolyamokat tartani.

Persze van nekünk rengeteg online tananyagunk! Ráadásul tantermi tanfolyamaink 80%-a megvan online formában is, így nincs miért aggódni. 

DE, a tantermi tanfolyamot azért szokták preferálni a jelentkezők az online tananyaghoz képest, mert:

  • "Ott van személyes segítség azonnal."
  • "Most rászántam az időt, vár az oktató, megyek és megcsinálom."
  • "Tartok az online tanulástól, mert félek attól, hogy önállóan nem fog menni."

Ezért megalkottuk a digitális tanfolyamokat, ami 100%-ban kiváltja a tantermi tanfolyamokat! Sőt külföldön és vidéken élők is csatlakozhatnak, anélkül  hogy ki kelljen mozdulni otthonról!


Dr Fülöp Judit ezt írta a digitális festőklub után:

Szerintem a digitális festőest szenzációs, nagyon jól működik! Tökéletesen követhető, pedig én lényegesen lassúbb vagyok szerintem a többieknél...A messenger-képküldés azonnali véleményezést és segítséget ad. A kedves, segítőkész oktatás részedről pont olyan, mintha ott lennénk a teremben; még amikor oktatod az ecset kezelését, a szükséges mozdulatokat a szivaccsal, az is tökéletesen megérthető és követhető. Mondhatjuk persze, hogy jobb a személyes jelenlét, de nekem ez a forma tökéletesen megfelel, talán a korom miatt is...Persze megfelelő technikai készültséget igényel a dolog, ami gondolom, nem mindenki számára adott.  Az online tananyag meg ehhez képest egyoldalú, hiszen csak nézem-hallgatom a tananyagot, és nem vagyok kényszerítve az azonnali követésre-cselekvésre. Nekem mindenesetre nagyon bejött ez a forma, és köszönöm:-)


 

Prekub Zsuzsa ezt írta a digitális festőklub után:

Követhető-e a tanfolyam?

Teljes mértékben! Pedig én általában lassabb vagyok, le vagyok maradva, de így is tudtam követni. Bármikor kérdeztem, pl. mikor picit lemaradtam, mert még elszöszöltem az előző fázissal, Andi ugyanolyan részletességgel és türelemmel válaszolt, mint mikor először mutatta (akár csak a személyes tanfolyamokon).

Kaptál-e használható segítséget a saját képedet illetően?

Igen, nagyon sokat! Én ettől a részétől tartottam kicsit, hogy fog tudni segíteni így, hogy nincs ott mellettem. Nagyon kellemes csalódás volt, hogy ez milyen hatékonyan működött! Egy-egy fázisnál elküldtük messengeren vagy e-mailen Andinak a képeinket, ő pedig elmondta, illetve a saját képén mutatta, hol, mit lehetne javítani.

Miben hasonlít, miben különbözik mint egy tantermi tanfolyam?

A profi oktatásban, magyarázásban, segítségben hasonlít, ami nekem nagyon tesztett. Amiben különbözik, hogy kellenek saját eszközök. Még egy dolog, ami talán egyéni, de hátha mással is elő szokott fordulni. Én hajlamos vagyok magamat/az alkotásomat másokhoz hasonlítani (tudom, nem kellene, dolgozom rajta :)), és azt vettem észre, így, hogy nem látom a tanfolyam közben, kinek milyen a rajza/festménye, ki hol tart, nincs alkalmam hasonlítgatni, így nagyobb önbizalommal, magabiztossággal haladok.

Miben hasonlít, miben különbözik mint egy online tananyag?

Nekem az online tananyaggal kevés tapasztalatom van, de belenéztem párba. Ami mindenképp különbözik, hogy itt van egyénre szabott segítség, ami nekem pl. nagyon fontos, mert én hajlamos vagyok elbizonytalanodni, ilyenkor jól jön Andi (vagy Péter) javaslata, hogyan tovább (vagy néha csak a biztatás, hogy jó, ahogy csinálom, csak így tovább :)). Amiben hasonlít, hogy az alkalmak ugyanúgy rögzítve vannak videófelvételen, mint az online tananyag, és visszanézhető (ami pl. nagyon nagy segítség, ha pl. nem tudja valaki befejezni az alkotását a tanfolyam időkeretén belül - ami velem azért sokszor előfordul.)


 

Más rajz és festő iskolák még csak most csinálgatják az első online próbálkozásaikat.., mi meg már fényévekkel járunk előttük! Az online tananyagok készítésében szerzett több mint 10 éves tapasztalatunkat felhasználva alkottuk meg a digitális tanfolyamokat, amivel 100%-ban tudjuk pótolni a tantermi tanfolyamainkat, mégsem kell kimozdulnod otthonról.

  • Mindent ugyanúgy mutatunk a képernyőn keresztül, mintha ott lennél a tanteremben
  • Visszakérdezhetsz és azonnnal válaszolunk
  • Megmutathatod hol tartasz és azonnal segítünk ha elakadsz
  • Valós időben együtt rajzolunk/festünk
  • Vidéken és külföldön élők is tudnak csatlakozni
  • Nem megy el az időd az utazgatással
  • Csoportosan együtt alkotunk és végig tudunk beszélni egymással!

Nézd meg, hogyan tanulhatsz tőlünk!

Tantermi tanfolyamok>

Online tananyagok minden korosztálynak>

Rajzkönyvek felnőtteknek és gyerekeknek>

Valdor Art "Alkoss Szabadon" Mentor program>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: