Közmédia napja - Család barát program

Szombaton a Közmédia Napján, a Család Barát műsor vendégei voltunk, ahol   kicsik és nagyok egyaránt kipróbálhatták a jobb agyféltekés rajzolást! A gyerekeknek az online rajztanfolyamunk anyagából mutattunk ízelítőket, a  felnőttek pedig belekóstolhattak a rajztanfolyam  első napjának anyagába, a vonalak és szélek érzékelésébe.

kozmedia1 - ValdorArt kozmedia2 - ValdorArt kozmedia3 - ValdorArt

 

Nézd meg az MTV riportját, amiben a gyerekek rajzképességeinek fejlesztéséről és azok lehetőségeiről beszélünk>>>

 


Végül íme az ékes bizonyíték, hogy gyakorlatban is működik, amiről a riportban beszélünk!

Nézd meg a képes beszámolót a nyári gyerektáborokról és tudj meg többet a módszerünkről!

Az 1-3 éves, bölcsis korosztály:

Célunk hogy megszerettessük a gyerekekkel a rajzolást, hogy kézbe vegyék a ceruzát, firkáljanak, próbálkozzanak a rajzolással. Hogy tudod ezt elérni? Úgy, hogy Te magad veszed kézbe a ceruzát és rajzolsz a gyerekednek gyorsan elkészíthető, egyszerű figurákat, amivel a rajzoláson túl még képi felismerést, koncentrált figyelmet és szavakat is tanul. Ebből a közös együtt rajzolásból formálódik majd a rajztudása. Ha netán az a gondod, hogy Te magad sem tudsz rajzolni, akkor itt a segítségünk: a gyerekeknek szóló online rajztanfolyamunk 1. fejezetében a szülőket tanítjuk rajzolni, hogyan rajzoljanak gyermeküknek könnyen felismerhető és gyorsan elkészíthető állatokat, embereket, járműveket stb.

Nézd meg mit tudnak a 2-3,5 éves gyerekek:

zsofi - ValdorArt bolcsis1 - ValdorArt bolcsis2 - ValdorArt

A 3-7 éves, ovis korosztály:

Célunk a kézügyesség, a finommotorikus képességek fejlesztése, az irányok megtanítása. A gyerekeknek szóló online rajztanfolyamunk 2. fejezetében alapformákat tanítunk rajzolni. Köröket, elipsziseket, négyzeteket, háromszögeket, cikk-cakkokat... Ezekből az alapformákból épülnek fel az írott betűk és minden állat, élőlény, tárgy ezekből az alapformákból 3-4 lépésben könnyen felépíthető.

A nyári ovis rajztáborunkban  ezzel a módszerrel tanultak a gyerekek rajzolni!

Nézd meg miket alkottak a rajztáborban! 4-6 éves gyerekek rajzai:

ovis1 - ValdorArt ovis2 - ValdorArt ovis3 - ValdorArt

7-10 éves, alsó tagozatos gyerekek:

Célunk a figyelem, az összpontosítás, a koncentrálás megtanítása. A gyerekeknek szóló online rajztanfolyamunk 3. fejezetében a rajzot már közelítjük a realizmushoz . Az ovis korban megtanult egyszerűsítéseket felváltjuk a valósághű ábrázolással. Alkalmazunk már néhány jobb agyféltekés rajztechnikát, mint például a negatív terek megfigyelése, szem, orr, száj rajzolása, emberi alakok mozgás közben ábrázolása, érzelmek kifejezése.

A nyári alsó tagozatos gyerekeknek szóló festő táborunkban ezzel  a módszerrel rajzoltunk és festettünk!

Nézd meg az alsó tagozatos gyerekek festményeit! 7-9 éves gyerekek festették:

alsosfestos1 - ValdorArt alsosfestos2 - ValdorArt alsosfestos3 - ValdorArt alsosfestos4 - ValdorArt

10-14 éves, felső tagozatos gyerekek:

Felsősöknek már el lehet kezdeni tanítani a „klasszikus” jobb agyféltekés rajzolás módszerét, látásmódját. Hogy miért 10 éves kortól? A jobb agyféltekés rajzolás módszere a valósághű, realisztikus rajzolás mikéntjéről szól és a gyerekeknek pedig 10-12 éves kor körül alakul ki az az igénye, hogy valósághűen ábrázoljon emberi alakokat, arcokat. 10 éves kor alatt szívesebben rajzolnak fejből, képzeletből, emlékezetből a gyerekek.

Nézd meg a rajzokat, miket alkottak a 10-14 éves gyerekek a nyári jobb agyféltekés rajztáborainkban!

felsosrajz1 - ValdorArt felsosrajz2 - ValdorArt felsosrajz3 - ValdorArt 177 gyerek portre - ValdorArt felsosrajz4 - ValdorArt

Nézd meg a képeket a nyári festőtáborból! 11-14 éves gyerekek festették: 

felsosfestos1 - ValdorArt felsosfestos2 - ValdorArt felsosfestos3 - ValdorArt felsosfestos4 - ValdorArt

15 éves kortól:

Várjuk a gyerekeket a felnőtteknek szóló jobb agyféltekés rajztanfolyamokon! Ekkorra már a hosszú ideig tartó koncentráció, és az egy helyben ülés nem jelent gondot.

 


Nézd meg, hogyan tanulhatsz tőlünk!

Tantermi tanfolyamok>

Online tananyagok minden korosztálynak>

Rajzkönyvek felnőtteknek és gyerekeknek>

Valdor Art "Alkoss Szabadon" Mentor program>

, full_html
 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: