116800

Mit csinálj, ha már olyan picire kopott a ceruzád, hogy már alig lehet megfogni?

Nyugi! Nem kell kidobni!

Nézd meg a videóblogot vagy olvasd el tippjeinket! 


Egy remek segédeszköz

Minden ceruzakészletben van olyan szín, ami jobban fogy, mint a többi. Akár azért, mert sokat használjuk, ilyen pl. az akvarell ceruzánál vagy a pasztell ceruzánál a fehér szín, akár azért kopik el hamarabb, mert ez a kedvenc színünk és szeretjük minden egyes rajzba beletenni.

Bár a legtöbb márkánál lehet egyesével is kapni a színeket, azért jó lenne kihasználni a ceruzát, amennyire csak lehet. Ha már rövid, ez egyre nehezebbé válik, jó pár technikát szinte lehetetlen megcsinálni vele, ezért inkább kidobjuk!

Ahelyett, hogy ilyenkor megválnánk a ceruzától, szerezzünk be egy ceruzabefogót. Ezzel a kis segédeszközzel, remekül meg lehet hosszabbítani a ceruzánk élettartamát. Mi a Derwent márkájú ceruzabefogót használjuk, amit párban lehet kapni. Egy vékonyabb a normál foglalatú ceruzákhoz, ilyen pl. a grafitceruza,  a színes ceruzák vagy az akvarell ceruza;  és egy vastagabb, ami jó a pasztell és szénceruzákhoz.

Előnye, hogy számos technikát még egy rövid ceruzával is meg lehet vele csinálni. Így a végsőkig ki lehet használni a ceruzát, ami egy drágább, minőségi terméknél már anyagilag sem mindegy. Végül, de nem utolsó sorban, így kevesebb szemetet termelünk!

Hamarosan újabb tippekkel, trükkökkel, hasznos ötletekkel jövünk!

Használd a szűrőt a tanfolyam választó oldalon és találd meg pár másodperc alatt a Neked valót!

Jelentkezz kezdőknek, haladóknak vagy profiknak szóló tanfolyamainkra:

Tantermi és Online rajz, festő és pasztell tanfolyamok minden korosztálynak!>

Aktuális tanfolyami időpontok!>

Rólunk mondták!>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: