Videó blog 3.rész : A ceruzabefogó

Mit csinálj, ha már olyan picire kopott a ceruzád, hogy már alig lehet megfogni?

Nyugi! Nem kell kidobni!

Nézd meg a videóblogot vagy olvasd el tippjeinket! 


Egy remek segédeszköz

Minden ceruzakészletben van olyan szín, ami jobban fogy, mint a többi. Akár azért, mert sokat használjuk, ilyen pl. az akvarell ceruzánál vagy a pasztell ceruzánál a fehér szín, akár azért kopik el hamarabb, mert ez a kedvenc színünk és szeretjük minden egyes rajzba beletenni.

Bár a legtöbb márkánál lehet egyesével is kapni a színeket, azért jó lenne kihasználni a ceruzát, amennyire csak lehet. Ha már rövid, ez egyre nehezebbé válik, jó pár technikát szinte lehetetlen megcsinálni vele, ezért inkább kidobjuk!

Ahelyett, hogy ilyenkor megválnánk a ceruzától, szerezzünk be egy ceruzabefogót. Ezzel a kis segédeszközzel, remekül meg lehet hosszabbítani a ceruzánk élettartamát. Mi a Derwent márkájú ceruzabefogót használjuk, amit párban lehet kapni. Egy vékonyabb a normál foglalatú ceruzákhoz, ilyen pl. a grafitceruza,  a színes ceruzák vagy az akvarell ceruza;  és egy vastagabb, ami jó a pasztell és szénceruzákhoz.

Előnye, hogy számos technikát még egy rövid ceruzával is meg lehet vele csinálni. Így a végsőkig ki lehet használni a ceruzát, ami egy drágább, minőségi terméknél már anyagilag sem mindegy. Végül, de nem utolsó sorban, így kevesebb szemetet termelünk!

Hamarosan újabb tippekkel, trükkökkel, hasznos ötletekkel jövünk!


Nézd meg, hogyan tanulhatsz tőlünk!

Tantermi tanfolyamok>

Online tananyagok minden korosztálynak>

Rajzkönyvek felnőtteknek és gyerekeknek>

Valdor Art "Alkoss Szabadon" Mentor program>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: