Táncoló balerina - A varázslatos kollázs technika alapjai!

A kollázs technika, egy igazán különleges alkotási módszer, mely a különböző művészeti anyagok és a realisztikus festészet ötvözésével hozza elő legbelső kreatív énedet!

Legújabb blogunkban ezt a varázslatos kollázst készítheted el velünk, de vigyázz, ennek az alkotási formának az élménye könnyedén egy mesebeli világba repíthet, ahonnan nem szívesen távozik az ember!


Így készítsd el velünk lépésről-lépésre!

1.lépés

Első feladatod, hogy válaszd ki azt az újságrészletet vagy kottadarabot, melyet háttérként szeretnél használni. Akár válogathatsz otthon heverő papírjaid között is, de ki is nyomtathatsz egy képet külön erre a célra. Ezután a kiválasztott hátteret ragaszd fel kollázsragasztóval a vászonra vagy a farostra, melyet használni fogsz és hagyd megszáradni. Ha tökéletesen megszáradt az alapod, felrajzolhatod a megfesteni kívánt motívum alapjait, ami jelen esetben a balerina és annak árnyéka.

1 0.webp - ValdorArt

2. lépés

Ezután foglalkozz kicsit a háttérrel. Mivel a cél nem az alap teljes elfedése, hanem annak halvány megszínezése, így érdemes a lazúrozás technikájával megfestened ezeket a részeket.

TIPP: Használj világos színeket, hogy a motívumod még élesebben rajzolódjon ki!

2 0.webp - ValdorArt

3. lépés

Most következhet a munka nagyobb része, a balerina elkészítése. A test és a ruha megfestésénél már mindenképp sűrűbb festéket használj, hiszen ezeknél a területeknél már az a cél, hogy jobban elfedjük a háttérként használt lapot. A bőr kidolgozásánál használhatsz testszínt, égetett sziénát és természetes sziénát. Ahhoz, hogy igazán élethű legyen a megjelenés, bátran kombináld a színeket és dolgozd össze őket szárazecset technikával!

3 0.webp - ValdorArt

4. lépés

Utolsó lépésként vigyük fel az árnyékos részt lazúrozás technikával, majd finomítsunk még az összképen a háttér különböző pontjainak megfestésével. Dörzsöléses módszerrel vihetünk fel például néhány foltot, melyek a balerinánál használt színeket tükrözik vissza, és apró fröccsenésekkel is díszíthetjük az alkotást.

4 0.webp - ValdorArt
 


Ugye milyen különleges lett a végeredmény?! 


Ha szívesen elmerülnél a kollázs technika rejtelmeiben, online tananyagunk tökéletes lesz számodra, hiszen részletesen bemutatjuk mind a 2D-s, mind a 3D-s technika használatát:

Tanuld meg a kollázs technikát otthon! >>

Ha pedig szeretnél egy különleges ajándékkal készülni az Anyák napjára, tarts velünk tantermi tanfolyamaink egyikén:

Élményfestés másképp kurzus Budapesten! >>

Pasztellfestő műhely Máté Sándorral! >>

Olajfestő workshop Déri Gáborral! >>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: