Lépésről lépésre: Afrikai nő újságra – KOLLÁZS TECHNIKA

Alkotói pályafutásod során biztosan hallottad már azokat a negatív hangokat, hogy „csak mások munkáját másolod”. Persze Neked ezzel egy másodpercig sem kell törődöd, de ha szeretnéd elhallgattatni ezeket a hangokat a kollázs technikát KI KELL PRÓBÁLNOD!


Mi is az a kollázs technika?

A kollázs lényege, hogy hétköznapi dolgokat használsz fel a kép elkészítése során – mint pl. jelen esetben az újságpapír - és ezt ötvözöd a realisztikus festéssel! Két fajtája a 2D-s és a 3D-s kollázs, ma az előbbivel fogsz megismerkedni.

Azon túl, hogy már maga az alkotási folyamat is élvezetes, ezzel a technikával garantáltan sikerül átadnod a benned rejlő kreativitást és segít kifejezni a saját művészi hangod!


Afrikai nő újságra – készítsd el lépésről lépésre!

1. lépés

Ragasztózd be az egész vásznat, ehhez használj egy nagyobb lapos ecsetet!

afrikai no ujsagra 1 lepes - ValdorArt  

2. lépés

Ragaszd fel az újságpapírt a beragasztózott vászonra. Érdemes „össze-vissza módon” felragasztani őket, nem kell szabályos darabokat használni, nyugodtan tépheted is!

Fontos! Miután végeztél az újságpapír tetejét is le kell kenni ragasztóval!

afrikai no ujsagra 2 lepes - ValdorArt  

3. lépés

Miután megszáradt az újságpapírra felvitt ragasztó egy ismerős lépés következik, az előrajzolás. Egy ceruzával rajzold meg a formát, amit később meg fogsz festeni.

TIPP: Mivel sötét színeket fogsz használni, nyugodtan használhatsz indigót az előrajzolás során, nem fog látszani a végén!

afrikai no ujsagra 3 lepes - ValdorArt  

4. lépés

Következhet a festés! Kollázs technikához leginkább az akril festés passzol. Ennek a sajátossága, hogy először a sötétebb színeket kell felvinni!

afrikai no ujsagra 4 lepes - ValdorArt  

5. lépés

A következő lépés a bőrtónusok kikeverése. Érdemes használni égetett sziénát, természetes sziénát, testszínt. Először az egyszínű foltokat, formákat kezdd el felvinni!

afrikai no ujsagra 5 lepes - ValdorArt  

6. lépés

Az utolsó lépés, hogy a felvitt egyszínű foltokat kezd el szépen összedolgozni!

afrikai no ujsagra 6 lepes - ValdorArt  

 

A végeredmény egy igazán különleges, izgalmas kép és ez csak ez kis szelete a kollázs technikának. Ha szeretnéd jobban megismerni és ehhez hasonló egyedi képeket készíteni, kollázs technika online tanfolyamunkat jó szívvel ajánljuk!

 


Nézd meg, hogyan tanulhatsz tőlünk!

Tantermi tanfolyamok>

Online tananyagok minden korosztálynak>

Rajzkönyvek felnőtteknek és gyerekeknek>

Valdor Art "Alkoss Szabadon" Mentor program>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: