A Somogyi hírlap interjút készített Gulyás Évivel, aki Kaposvárra viszi el módszerünket!

Az igazi művészet nem csupán a művész lelkében rejlik, hanem a képességében is, hogy átadja tudását másoknak. Gulyás Évinek pedig nem csak tudása, de szenvedélye is olyan mély, hogy a Somogyi hírlap is felfigyelt rá, és interjút készített vele.


Gulyás Évi amellett, hogy Mentorprogramunk Elit csoportjának tagja, Oktatóképzésünkben is részt vesz, mely lehetőséget ad az érdeklődőknek arra, hogy megtanulják, hogyan oktassanak módszerünkkel rajzolást és festést az ország, vagy akár a világ bármely pontján.

Évi Kaposváron vezeti be a felnőtteket és a gyerekeket az alkotás világába, ahol különböző rajz és festőképzéseket, táborokat tart Színpompa Alkotó- és oktatóműhelyében.

Évi hosszú idő után döntött úgy, hogy az alkotást, amit eddig csak hobbiként kezelt, szeretné végre előtérbe helyezni életében, így az elhatározást követően, ennek szentelte minden cselekedetét, aminek meg is lett az eredménye.

Elhivatottságát pedig nem csak mi vettük észre, a Somogyi hírlap is felfigyelt rá és készített is vele egy interjút, melyet lentebb olvashattok.

Blog oldali k%C3%A9pek.webp - ValdorArt


"Színkörrel kezdődtek a színpompás napok

Két hét rajztábor után az ecseté a főszerep a héten a kaposvári Színpompa alkotó- és oktatóműhelyben. A tizenéves fiatalok a jobb agyféltekés rajzolás után az élményfestés módszerével ismerkednek.

Santorini jellegzetes kék-fehér kupolás fehér házas látképét festik meg a táborozók egy hét alatt Gulyás Éva segítségével a festőtáborban. A tíz résztvevő lépésről lépésre keveri ki a szükséges színeket az akrilfestékből, majd kissé bátortalanul keni a vászonra. 

Blog oldali k%C3%A9pek  2 %20%281%29.webp - ValdorArt

– Az előző hetekben portrét rajzoltunk fotók alapján, a jobb agyféltekés rajzolás módszereivel, amelynek nem célja az egyéni stílus kialakítása, sokkal inkább a látvány utáni realisztikus rajzolás. Nem igényel különösebb tehetséget, elegendő, hogy valaki átlagos szem-kéz koordinációval rendelkezzen – mondta Gulyás Éva, a tábor vezetője. Egy év alatt sajátította el a rajzolás-festés technikáját a Valdor Art Alternatív Rajz- és Festőiskolában, majd hivatalos oktatóvá is vált.

– Elsősorban gyerekek képzésével foglalkozom, de folyamatosan tanulok, az élethosszig tartó tanulás híve vagyok, és szeretném majd felnőtteknek is átadni a tudásom – avatott be ambícióiba a táborvezető. Az idén első alkalommal szervezte meg a tábort. Mint mondta, hatalmas boldogságot okoz számára a gyermekek öröme, a sikerélmény, a csillogó szemeik, és az, hogy mire képesek a segítségével egy hét alatt. – Hihetetlen akaraterő van bennük, szívesen rajzolnak, de természetesen a lazításra is akad idő – tette hozzá. 

Blog oldali k%C3%A9pek  1 .webp - ValdorArt

A 10 éves Varga Viktória ikertestvérével érkezett a táborba kíváncsiságból, hogy milyen is lehet vászonra festeni. – Az első napokban néhány fontos gyakorlati ismeretet tanultunk a színekről. Aztán festettünk egy színkört a kék szín árnyalataiból, és gyakoroltuk az ecsetkezelést. Nekem az tetszik a táborban, hogy itt barátokat is szerezhetek, és fejlődhetek a festészetben – mondta el a 11 éves Virág Dorina

Tüttő Dorothy elárulta, hogy augusztusban fel is fedezi majd a helyszínt, amit most megfest. – Sikerélményük van a gyerekeknek, és ez nagyon fontos. Természetesen a rajzolás mellett a játszóterezés is belefért, sőt együtt készítjük a tízórait – tette hozzá a szervező."

 

Mi nagyon örülünk Évi eredményeinek, további sikereket kívánunk Neki és szívből ajánljuk Neked, hogyha Kaposvár közelében élsz, látogass el hozzá valamilyen foglalkozásra!


Ha Te is szeretnél oktatóvá válni, vagy részt vennél valamelyik tanfolyamunkon, várunk szeretettel:

Oktatóképzés a világ bármely pontján! >>

Tantermi tanfolyamok Budapesten! >>

Online tananyagok a világ bármely pontján! >>

"Művészet és Fejlődés" Mentorprogram! >>

"A realisztikus rajzolás mesterfogásai" rajzkönyv! >>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: