5 napos rajz és jógatábor - kezdő rajzolóknak

Ahol a lélek megpihen!  

Amikor rajzolsz az időtlenség élményét éled,
amikor jógázol a teljességet éled! 

Szeretnéd elvonultan, önmagaddal és a környezeteddel összhangban, rohanás nélkül, lélekemelő jóga órák közbeiktatásával megtanulni a jobb agyféltekés rajzolás módszerét? Akkor tarts velünk 2018-os, korlátozott létszámú, pünkösdi rajz és jógatáborunkba, amelyre már nyitva vannak a kapuk! 

Ha Budapest túl messze van gyere velünk nyaralni, rajzolni, jógázni Balatonföldvárra!  


 "...Soha nem éreztem még magam ennyire "pont jól", ennyire készen, ennyire kiegyensúlyozottan..."

Kedves Andi és Péter! 

Azt hiszem, bennem is valami hasonló gondolat fogalmazódott meg a tábor után, mint Juditban: életem egyig "legtelibb" hete volt, úgy gondolom, nekem se volt még részem/alkalmam ilyen intenzív feltöltődésben, soha nem éreztem még magam ennyire "pont jól", ennyire készen, ennyire kiegyensúlyozottan és még sorolhatnám. Azon kapom magam nap, mint nap, amikor mesélek a táborról valakinek, hogy annyira elragadnak az érzéseim közben, mint még soha! Olyan lelkesedés lesz rajtam úrrá, amiben ritkán van része az embernek.

Szóval: KÖSZÖNÖM Nektek (meg a többieknek is, hogy ilyen jól  összejöttünk) és kívánom, hogy mások is éljék meg ilyen intenzíven ezt a tábort, tanuljanak meg ilyen könnyedén és lelkesen rajzolni, legyen része minél több embernek ebben a profi élményben! 

Szeretettel üdvözöllek Benneteket, remélem, lesz még alkalmunk találkozni! 

Makai Kinga


 

Mi is ez a rajz és jógatábor kezdő rajzolóknak? 

Pillanatkép a jobb agyféltekés rajz és jógatáborbólEz egy olyan - első sorban felnőtteknek szóló, bentlakásos tábor - , ahol a jobb agyféltekés rajztanfolyam teljes anyagát lehet elsajátítani és napi két jógafoglalkozáson lehet részt venni. A tábort rendszerint a Balaton környékére szervezzük, hogy a strandolós, sétálós, fagyizós nyaralós élmény se hiányozzon. 

A jobb agyféltekés rajz és jógatábor ötletét a saját kreatív energiánkból merítkezve hoztuk létre 2010-ben. Ez most már 8 éve kerül megrendezésre. A jobb agyféltekés rajznak és a jógának ezt a párosítását csak Nálunk élvezheted. Igazán különleges élményben lehet részed!


Kukkants bele a balatonföldvári rajz és jógatábor életébe:

1:08-nál és 3:27-nél figyelj nagyon. Hihetetlen tudom, hogy mindaz, amit látsz, 3-5 nap alatt bárki számára elérhető! Akár Számodra is!


"Rajtatok kívül senki nem szervez ilyen jellegű komplex tanfolyamot"

A rajzolást a jógával összekapcsoltátok, ez döntött nálam. Ez szintén óriási plusz, szerintem rajtatok kívül senki nem szervez ilyen jellegű komplex tanfolyamot. Imádtam a jógát, és úgy is, hogy előtte soha nem jógáztam, meg tudtam csinálni a gyakorlatok nagy részét. Ahogy mozdulatról mozdulatra mondtad, mit és hogyan kell csinálni, könnyűvé tette még nekem is, aki most ismerkedtem meg a jógával. Meglepő volt számomra, ahogy a testem reagált, nem is gondoltam, hogy vannak rejtett izmaim :)

Balogné Szabó Erika (Budapest)


Kinek szól?  

A jobb agyféltekés rajz és jógatábor Neked szól, ha

 • Táncosokról készült kép a jobb agyféltekés rajztáborbólSzeretnél végre önmagaddal foglalkozni a kötelességek helyett
 • Jelenleg csak pálcikaembert tudsz rajzolni
 • Szeretnél realisztikus, élethű és érzelemdús rajzokat készíteni
 • Szeretnéd mindezt nagyon rövid idő alatt elsajátítani
 • Szeretnél jógázni, de még soha nem próbáltad
 • Vagy rendszeresen jógázol és erről a tábor ideje alatt sem tudsz lemondani
 • Szeretnél olyan dolgokat megtudni magadról, amit soha nem gondoltál volna pl: ha jelenleg csak a „pont – pont - vesszőcskés török basát” tudsz rajzolni, 5 nap múlva képes leszel arra, hogy profi portrérajzot készíts vagy ha jelenleg lábujjadat még csak nagyítóval látod, 5 nap múlva oda tudsz hajolni mellé.
 • Ha önbizalmad még gyenge lábakon áll, meglátod, hogy ez a tábor ezt megfogja erősíteni (tudom, hogy ez elsőre hihetetlennek tűnik, de ha megtapasztalod, hogy élethű portrét tudsz készíteni és eléred lábujjadat 5 nap alatt, akkor elhiszed, hogy Neked semmi sem lehetetlen!
 • Szeretnél maximálisan kikapcsolódni és teljesen elrugaszkodni a hétköznapoktól.

 
Ha már netán elvégezted a jobb agyféltekés alap rajztanfolyamot és tapasztaltad már a rajz és a jóga jótékony hatásait, akkor a haladó rajzolóknak szóló rajz és jógatáborunkat ajánljuk figyelmedbe.


Gergő immár 6. éve visszajáró vendégünk a táborban!

2011-ben a kezdő rajzolóknak szóló táborban volt, majd 2012-2016 között a haladóknak szóló táborban. És azt mondta most is jön!

Nézd meg a Vele készült riportot! 

Esélyes, hogy ez volt a legjobb tábor, már ami a "pályafutásomat" illeti.

Szevasztok!

Most kezd letisztulni bennem az a tömény élmény, és sikerélmény amit az idei tábor nyújtott. Még ma is sokat gondolok vissza rá. Esélyes, hogy ez volt a legjobb tábor ami a "pályafutásomat" illeti. 

Ennek oka, a sikerélményeim, a szabadságfokom, a jóga ami ismét felfrissített, valamint minden szempontból fontos és kiemelkedő a szombat esti tábortűz után történt hajnalig tartó beszélgetés/sörözés/bodzás-borozás. Azt hiszem ez eléggé rányomta a bélyegét arra, hogy az idei tábor személyesebb és mélyebb élmény volt számomra.  

Érdekes volt megtapasztalni, hogy az előítéletek miképpen omlanak össze pillanatok alatt, és e roppant hátráltató törmelék alól miképpen bukkan felszínre maga az ember; Egy érdekes, sokszínű, a maga tökéletlenségét is hordozó mégis tökéletes "kis" világok. 

Ebből is látszik, hogy a rajz (és persze a jóga), nem csak arra jó, hogy képeket mázolj egy papírra, vagy hogy megmozgasd beállt tagjaidat, hanem arra, ami a kép mögött vagy benne van, arra, hogy nem csak a szalagok nyúlnak, hanem a tudatod is kitágul, megnyílik. Ahogy az irodalomban sem az a fontos sokszor ami le van írva, hanem az ami a sorok között van.  

Nos, ennyit a filozófiai vonatkozásról. Örülök, hogy viszitek és csináljátok a tábort tovább.

Üdv. : Gergő


 Mi a rajz és jógatábor 5 alapvető célja

 1. Realisztikus, élethű rajzolás elsajátítása 

Realisztikus élethű portréHihetetlenül rövid idő alatt képes vagy arra, hogy egy érzelemdús és valósághű portrérajzot készíts bárkiről fénykép alapján. Célunk, hogy ezt a tudást maradéktalanul átadjuk Neked!

 2. Test rugalmasságának megtapasztalása 

Jógaóra a rajztáborbanAz első jógaórán megtapasztalhatod tested látszólagos határait. Hogy miért látszólagos határ ez? Mert mire a tábor végére érünk garantáltan rugalmasabb leszel és hihetetlen kötöttségektől szabadulhatsz meg.

 3. Kikapcsolódás 

Testi lelki és szellemi kikapcsolódás a rajztáborbanA tábor során napi 7 órát rajzolunk és 3 órát jógázunk. Mindkét módszernek a lényege a figyelem, méghozzá az önmagunkra való figyelés. Ez mellett garantáltan nem fognak eszedbe jutni a hétköznapi feladatok. Maximális testi, lelki és szellemi kikapcsolódást kínálunk.

 4. Önmegismerés 

Pillanatkép a jobb agyféltekés rajz és jógatáborbólA rajztanulás a jobb agyféltekés módszerrel nagyon intenzív belső folyamatot indíthat el. A rajztanfolyam során, a gyakorlatokat végzése alatt működésbe lép a jobb agyfélteke, és más tudatállapotba kerülünk. Számos alkalommal fordultak már elő érzelmi kitörések melyek a bennünk lévő feszültségek, gátlások, hitrendszerbeli torzulások oldódását jelzik. A jógának a fizikai szintjével pedig testünket ismerhetjük meg. Testünk határait, kötöttségeit, rugalmasságát.

Mind a jóga, mind a rajzolás jobb agyféltekével önmagában is egy-egy olyan módszer, amikor megtapasztalhatod, hogy túl tudsz lépni saját korlátaidon, hogy többre vagy képes, mint amit hiszel magáról, hogy fel tudsz szabadulni a kötöttség alól. Mindkét módszer valódi önmegismerést adhat.

 5. Életerőnk felébresztése 

Életerőnk felébresztéseMindezeken túl, a célunk, hogy felébresszük kreatív energiáinkat, ami nem más, mint az Életerőnk. Az Életerő (azaz, más néven: chi, ki, prana, bioenergia, kozmikus energia, aura, asztrál-fény, nullpont energia stb., stb. -minden ősi kultúra más-más névvel illette) a lét alapja. Minden ebből az energiából épül fel és ez hatja át. Minden élőlény számára (lét)szükséges és nélkülözhetetlen.

Célunk, hogy feltöltődjünk energiával, vitalitással, és olyan érzésekkel térjünk majd haza, mint a „képes vagyok bármire” vagy a „minden lehetséges”. 


 "...Túlzás nélkül mondhatom, hogy életem egyik legnagyszerűbb élménye volt, élveztem minden percét..."

Kedves Andi, Péter!

Szeretnék ezúton is köszönetet mondani Nektek, a rajz és jógatáborban töltött csodálatos 5 napért. Túlzás nélkül mondhatom, hogy életem egyik legnagyszerűbb élménye volt, élveztem minden percét. Fantasztikus volt számomra az a "fejlődés", ahova eljutottam a rajzolásban. Örülök, hogy Veletek próbáltam ki ezt a módszert, mert így jógával együtt csodás egységet alkotott. A jógáról is szuperlatívuszokban tudok beszélni, mert nagyon jól felépített volt az órák menete. Andi nagyon szépen mutatta be az ászanákat. Nagyon jól összerázódott a csapat, mindenki remekül fejlődött, gyönyörű rajzokat láthattunk. Néha fergeteges jókedvünk volt és sokat nevettünk.

Köszönöm a panziónak is, hogy a számukra kevésbé ismert táplálkozási igényeket is nagy odafigyeléssel és ügyesen - megelégedésünkre - megoldották.

Remélem, hogy jövőre ott lehetek a haladó tanfolyamon. Már most nagyon várom:))

Sok szeretettel üdvözöllek Benneteket: 

Kovács Judit 


Miben más, mint egy hagyományos jobb agyféltekés rajztanfolyam? 

Három dologban különbözik a rajz és jógatábor a rajztanfolyamtól: 

1. Több rajzismeret, több gyakorlási lehetőség 

Élőből rajzolás a rajz és jogatáborbanA hagyományos felnőtteknek szóló jobb agyféltekés rajztanfolyamunk 4 napos. Az 5 napos rajz és jógatáborban így lehetőséged van a rajztanfolyam kibővített anyagát elsajátítani. Nagyobb hangsúlyt kap az élőből rajzolás.

 2. Jógázási lehetőség 

Napi 2x1,5 órát jógázunk! Reggel a hatha jógával este a luna jógával ismerkedhetsz meg.

3. Teljes odafigyelés és kikapcsolódás 

Tábortűz a rajz és jógatáborbanA hétköznapoktól távoli helyen, kényelmes balatoni környezetben, bentlakással a maximális ráhangolódás érdekében. 


 Mi az, amit megtanulsz az 5 nap alatt? 

Önarckép rajzolása profilbólA tábor során elkészített főbb rajzaink a következők lesznek:

 • cipőrajz élő modell alapján
 • saját kéz rajza élő modell alapján
 • szénrajzok fénykép alapján
 • csendélet élő modell alapján
 • tájkép rajzolása (ez plussz ismeret az alaptanfolyamhoz képest)
 • portré rajz újságkép alapján
 • önarckép rajzolása profilból, fénykép alapján (ez plussz ismeret az alaptanfolyamhoz képest)
 • önarckép rajzolása szemből, fénykép alapján

Milyen pluszt ad neked a jóga a táborban?

A jóga testgyakorlatainak, légzőgyakorlatainak, relaxációs és koncentrációs gyakorlatainak gyógyító hatásai már évezredek óta ismertek. Mégis ezeket csak a jóga pozitív "mellékhatásainak" tekintjük, mert ez maga a megismerés folyamata.

Végső soron mind a jobb agyféltekés rajzban, mind a jógában csupán a módszerek és az eszközök különbözőek, céljuk azonban egy: Az önmegismerés és a kötöttségekből való felszabadulás!

Ennek tükrében, hadd jellemezzük a Rajzolás jobb agyféltekés kreativitással módszer lényegét egy Jógakönyv részletével.

Kaczvinszky József: Kelet világossága; I. Kötet, Bevezetés a Jógába

"...Különböző nézőpontból szemlélve - másként látjuk ugyanazt a tárgyat. Valójában nincs is két egyforma nézőpont, mely térben és időben tökéletesen megegyezhetnék egymással.

Még a lefényképezett tárgy rögzített képét sem látjuk egyformán, mert az is mindenkor a saját karakterünk megvilágításában tűnik szemünk elé. A kép által felkeltett gondolat- és emlék-asszociációk befolyásolják a szemléletet. Ezért egy és ugyanazt a képet nemcsak, hogy két ember nem láthatja egészen egyformán, hanem saját magunk is időről-időre másként látjuk azt, az elménkben uralkodó asszociációk változásai szerint.

Valamely kép fiatal nőt ábrázol. Egy férfi tetszéssel és kíváncsisággal szemléli, egy nő bíráló szemmel; a festőt a vonalak és idomok harmóniája ragadja meg, a divattervezőnek az alak karcsúsága és öltözéke tűnik szemébe, a költő hangulatot talál a képben, a fényképész a beállítás és megvilágítás szépségét vagy hibáit veszi észre, a színházi ügynök üzleti lehetőségre gondol, és így tovább.

Egységes szemlélet az élők világában nincs és nem is lehet!...

Ahány ember, ahány karakter, világnézet, helyzet, felfogás, pillanatnyi hangulat és érdeklődés, ahány kor, társadalom, uralkodó erkölcs, hit és meggyőződés, és - nem utolsó sorban - ahány egyéniség jön számításba, legalább annyi nézőpont lehetséges, illetőleg annyi különböző nézőpontnak kell lennie. Tekintetbe véve azonban a külvilág tárgyainak szüntelenül változó, viszonylagos helyzetét és egymásra hatását is, a nézőpontok száma többszörösen végtelennek tekinthető.

A külső világról tehát nem alkothatunk egységes képet. A világ mindenkor olyan, amilyennek látjuk. Amit leírunk, lerajzolunk, vagy fényképbe rögzítünk belőle, azt is sajátos, egyéni nyelvünkön olvassuk, látjuk és érzékeljük, mindenkori nézőpontunknak megfelelően...."


 "...Nagyon "megfáradtan" érkeztem hozzátok, de most azóta is tele vagyok életkedvvel és energiával..."

Szia Andi és Péter! 

El kell hogy mondjam, én is nagyon jól éreztem magam a táborban. Az alatt a pár nap alatt megszűnt a külvilág, nem volt stressz, kiszakadtam a mókuskerékből. 

Nagyon "megfáradtan" érkeztem hozzátok, de most azóta is tele vagyok életkedvvel és energiával. Ez köszönhető a jógának is, azt hiszem nem hagyom abba , nagyon tetszik. Nem is értem eddig miért nem jógáztam?! 

Nagyon köszönöm, szép napot!  

Fridrich Móni 


Hogyan fog telni egy napod? 

A jógaórák látogatása nem kötelező, azonban a rajzfoglalkozásokról nem lehet hiányozni. Ez szükséges a kívánt eredmény eléréséhez.

7:00-8:30 hatha jóga 

10:00–18:00 rajzfoglalkozás, közben 1,5 óra ebédszünet 

20:30-22:00 luna jóga 

Záró esten tábortűz!


 Mi az az 5 dolog, amit megígérhetünk Neked?

 1. Jobb agyféltekés rajz munka közbenSegítőkészséget és garanciát, hogy Nálad is működik a módszer
 2. Gyors eredményt és sikerélményt, mind a rajzkészséged fejlődésében, mind a tested rugalmasságának növelésében    
 3. Empátiát és nyugalmat, barátságos légkört, kikapcsolódást a hétköznapokból
 4. Különleges élményeket, felismeréseket    
 5. Magas szintű szakmai tudást és többéves oktatói tapasztalatot biztosítunk tanulásod során.  

Milyen témákról lesz a szó? 

A kreativitás fejlesztésének lehetőségeiről! Azon túl, hogy megtanulunk rajzolni és belekóstolunk a jógába szó lesz még:

 • Hogyan tudod a jobb agyféltekés gondolkodást beépíteni a hétköznapokba?
 • Megtanuljuk a tudatos váltást a jobb és a bal agyféltekés gondolkodás között!

"A tábor emlékére csináltattunk magunknak két pólót!"

Kedves Andi és Péter! Röviden és tömören: remek volt a tábor, ennek emlékére Annával csináltattunk magunknak két pólót, amit nagyon büszkén viselünk!! Jövőre, légy szíves, jegyezzetek elő minket a pasztell tanfolyamra! Addig is öröm a köbön, ahogy nyílik a világ körülöttünk :)  

Puszi Anna és Éva 


 Hol lesz és milyen lesz az elhelyezés?

 Balatonföldvár, Pergola Panzió*** ( a kép a panzió teraszáról készült)

Sok-sok utánajárás után végül sikerült találnunk egy csúcsszuper helyet, kimagasló szolgáltatásokkal, nagyon kedvező áron! Az elhelyezés 3 csillagos hotelben, 2 ágyas szobákban lesz! Minden szoba és a közös helységek is légkondicionáltak. Minden szobához tartozik fürdőszoba, hűtő, tv és erkély csodás panorámával a Balatonra. Az étkezésről: svédasztalos reggeli, háromfogásos ebéd. Az ebédnél a főételt mindenki maga igényei szerint választhatja. A választékot a jelentkezőknek elküldjük! Mindenfajta speciális igényű táplálkozást ki tudnak elégíteni (tejmentes, laktózmentes, szénhidrátmentes, húsmentes, gluténmentes, elválasztódiéta, paleolit diéta stb.) A vacsora fakultatív. A helyszínen  lehetőség van a magas színvonalú teremben és a teraszon is megtartani a foglalkozásokat. A jógázás szerelmeseinek külön élmény, hogy a terasz keleti tájolású és a reggeli napüdvözlet gyakorlatsort lehet a felkelő nap fényében végezni:o) 

A szállás ára, mivel csoportnak foglaltunk és kívül esik a nyári főszezonon, igen kedvező, azaz 4.950 ft/fő/éj svédasztalos reggelivel, csak a rajz és jógatáborosoknak és kísérő családtagjaiknak. A háromfogásos ebéd, korlátlan italfogyasztással: 2.000 Ft/fő/nap. Ha speciális étrendre van szükséged, az is megoldható 300 Ft/fő/nap ellenében.

Az 5 nap / 4 éjszaka szállás és étkezés ára 29.800 Ft/fő + ifa (420 Ft/ éj). A szállás és étkezés árát lehet Szép kártyával fizetni!

Ha családoddal szeretnél jönni a táborba, de csak Te szeretnél részt venni a rajz és jógafoglalkozásokon az is lehetséges. Pl.: Anya rajzol és jógázik, míg Apa nyaral a gyerekekkel a Balatonon. 3 ágyas vagy 2x2 ágyas szobát tudunk biztosítani családok részére. A családtagokra is a szállás kedvezményes ára vonatkozik. Gyerekeknek 14 éves korig a szállás ára további 50% kedvezménnyel 2.475 Ft/éj reggelivel és 1.300 Ft/nap az ebéd költsége. 3 éves kor alatt a szállás ingyenes.

Ha esetleg egyedül szeretnél lenni a szobában az is lehetséges. Ennek felára 2.000 Ft/fő/éj.  

Ha esetleg a közelben laksz, vagy más igényed van a szállással kapcsolatban, akkor lehet csak külön étkezést igényelni. Reggeli: 800 Ft/fő/nap, Ebéd: 2.000 Ft/fő/nap. Illetve a Panziónak van “bejárós” felára (azaz csak a rajz és jógaprogramokon szeretnél részt venni, de szállást nem igényelsz), ami 1.500 Ft/fő/nap.

Most már tudod mennyibe kerül a szállás és étkezés, amit vagy igényelsz vagy nem!


És mennyibe kerül az 5 napos rajz és jógaprogram?

A rajz és jógatábor teljes díját 3 részletben kell fizetni:

 1. részlet: Jelentkezést követő 8 napon belül 20.000 Ft előleg fizetendő.
 2. részlet: A csomagár fennmaradó részét legkésőbb a tábor megkezdése előtt 1 hónappal kell utalni.
 3. részlet: A szállás és étkezés árát a helyszínen, a tábor utolsó napján kell fizetni a Panziónak!

A teljes tábor díja szállással és étkezéssel együtt összesen: 81.800 Ft/fő (52.000 Ft/fő rajz és jógatábor ára + 29.800 Ft/fő szállás és étkezés!)

Válaszd a rajz és jógatáborunkat rajzképességeid kibontakoztatására!