„Nem gondoltam volna, hogy ezt én meg tudom így csinálni”, avagy ne légy kishitű!

A művészi vénát hajlamosak vagyunk a humán beállítottsághoz kötni, de Árpád az élő példa arra, hogy a kettő nem feltétlenül kell, hogy együtt járjon. Műszaki végzettséggel dolgozott már gyártástámogató mérnökként, folyamatfejlesztő mérnökként, jelenleg pedig fejlesztő egy egyedi mérőműszereket gyártó cégnél. Egyszóval nem az a kifejezetten művészi alkat.

Első és utolsó napi önarcképe a kezdő jobb agyféltekés rajztanfolyamunkon

Blog valdor art veres arpi18.webp - ValdorArt

 

Pedig sokakhoz hasonlóan ő is már gyerekkorában elkezdett rajzolni, csak éppen nem volt sok sikerélménye. „ha egy portrét akartam rajzolni, mindenre hasonlított, csak a portréalanyra nem...” Bár egyszer-kétszer sikerült olyan képet rajzolnia, ami hasonlított az eredetire, de ezt inkább amolyan szerencsés véletlennek tartotta. Ám egy napon…


 

A videó, ami megváltoztatta az életét

„2016 nyarának végén azon kaptam magam, hogy a legnagyobb videómegosztón a robotprogramozási lehetőségeket bemutató videóktól a rajzoló robotos videókon át eljutottam a különböző festő oktató videókig, s úgy tűnt, hogy nem is lenne olyan nehéz megcsinálni azokat a festményeket. Kipróbáltam, és a dolog addig fajult, hogy megfestettem életem első akril portréját, ami nem vállalható, de arra jó volt, hogy rájöjjek, hogy érdemes lenne ezzel foglalkozni komolyan. Egész jó bőrszíneket sikerült kikeverni a rém olcsó és rossz minőségű festékből, s ez nagy löket volt.

Grafitceruzás rajzai a mentor program Elit csoportos képzésén készültek

Blog valdor art veres arpi8.webp - ValdorArt Blog valdor art veres arpi15.webp - ValdorArt

 

A kép alapbaja az volt, hogy nem voltak helyén a formák, arányok, ezért hasonlított csak kevésbé a portréalanyra. Ekkor eldöntöttem, hogy megtanulok, amennyire tudok, valósághűen rajzolni. Nem sok keresgélés után találtam rá a ValdorArtra.” Árpád sokáig habozott, hogy befizessen-e egy tanfolyamra, mert attól tartott, hogy a 100-ból ha 99 embernek sikerül, ő lesz az egyetlen, akinek nem. Sokáig halogatta, ám a felesége meglepte azzal, hogy születésnapjára befizette a tanfolyamunkra!

Inverz technikás rajzai

Blog valdor art veres arpi6.webp - ValdorArt Blog valdor art veres arpi4.webp - ValdorArt
Blog valdor art veres arpi5.webp - ValdorArt

 


Miért vágtál bele a mentorprogamba?

„Hát az alaptanfolyam után kicsit kinyílt előttem egy új világ, ha tehettem, akkor portréztam. Annak ellenére, hogy én azért akartam eredetileg megtanulni rajzolni, hogy jó alap legyen a festéshez, úgy magába szippantott a grafit fekete-fehér "világa", hogy 2019-et írtunk, és egy ecsetvonást sem festettem a '17-es alaptanfolyam óta. Valahogy aztán a tavalyi év elején tudatosult bennem, hogy nem kellene teljesen szem elől téveszteni az eredeti célomat, a festést. Eddigre már alaposabban megismertem a ValdorArt palettáját, kínálatát, tudtam, hogy itt rengeteg sok mindent tanulhatok.

A ceruza rajzok utána Árpi pasztellel is gyönyörű alkotásokat készített

Blog valdor art veres arpi2.webp - ValdorArt Blog valdor art veres arpi1.webp - ValdorArt
Blog valdor art veres arpi13.webp - ValdorArt Blog valdor art veres arpi11.webp - ValdorArt

 

 

Május közepén hirdették meg a programot, 2 hétig próbáltam meggyőzni magam a kifogásokkal, hogy miért NE vágjak bele, mert amúgy meg voltam győződve, hogy ezt kihagyni kár lenne, aztán a feleségem meg néhány közeli barátom buzdítására jelentkeztem az Elit csapatba.

A mentor programban elindultak a festős hónapok

Blog valdor art veres arpi10.webp - ValdorArt Blog valdor art veres arpi9.webp - ValdorArt

 


Eddig minden alkalommal úgy jöttem haza, vagy minden hónap témája után úgy vagyok, hogy nem gondoltam volna, hogy ezt én meg tudom így csinálni, de aztán mindig pozitívan "csalódom" magamban és a módszerben is. Mert fontos hangsúlyozni Andi, Péter és az összes mentor szakmai, pedagógiai érzékét! Nagyon sokat segít az, hogy tudják a módját, hogy hogyan kell a nehézségeken túllendíteni, legyen az szakmai nehézség, vagy éppen önbizalom hiány.
Már az első hónap elkészült portréja után tudtam, hogy jó döntés volt belevágni, és jó sok mindent tartogat még ez az év.

Blog valdor art veres arpi19.webp - ValdorArt

 

Nagyon örülünk, hogy Árpi belevágott a Mentor programba és bebizonyította magának, hogy igenis a tehetség mindenkiben ott rejlik és megfelelő segítséggel utat is tör magának!

Árpi számos fantasztikus alkotást készített az elmúlt 8 hónapban

Blog valdor art veres arpi12.webp - ValdorArt
Blog valdor art veres arpi3.webp - ValdorArt Blog valdor art veres arpi14.webp - ValdorArt

 


Nagyon szép gesztus, amikor valaki, mások megsegítésére használja tehetségét.

Árpi nem csak a saját örömére alkot, hanem az ő szavaival: "Akkor lenne teljesebb ez a tevékenység, ha nem csak örömet okozna, hanem alkalom adtán segítene." 

Életében először jótékonysági árverést indított. A befolyt összeget Tompa Klára gyógyulásának segítésére ajánlotta fel. A csoda megvalósult, a kép 60.000 Ft értékben kelt el. Árpi nemes lelkű felajánlása sokunk szívét megmelengette, örülünk, hogy megismerhettünk!
 

Árpi Tompa Kláráról készített pasztell festményét ajánlotta fel árverésre

Blog valdor art veres arpi17.webp - ValdorArt

 


 

 ... a sikertörténet folytatódik!

Árpi a tavalyi év sikerén felbuzdulva úgy döntött, hogy belevág a képzés 2. évébe is, a tőle megszokott alapossággal és precizitással állt hozzá minden egyes felfedezésre váró új technikához.

A mentorprogram 2. évesei megismerkednek a monokróm technikával, a vegyes technikával, az élőből rajzolás rejtelmeivel és az olaj festéssel.

Nézd milyen csodás képeket készített Árpi a program 2. évében

Blog valdor art veres arpi25.webp - ValdorArt Blog valdor art veres arpi22.webp - ValdorArt
Blog valdor art veres arpi23.webp - ValdorArt Blog valdor art veres arpi27.webp - ValdorArt
Blog valdor art veres arpi21 0.webp - ValdorArt Blog valdor art veres arpi29.webp - ValdorArt

 

 


Készen állsz a saját történeted hőse lenni?

mentor program tárt karokkal várja új tagjait! Csatlakozz ehhez a szuper jófej közösséghez és legyél a saját történeted hőse!

Ismerd meg magyarország legnagyobb művészetkedvelő közösségét a ValDor Art "alkoss szabadon" Mentor Programot!

Mit kapsz, ha csatlakozol?

  • több száz órányi oktatóanyag korlátlan hozzáféréssel!
  • személyes mentorálás, ami felgyorsítja a fejlődésed!
  • havi 2x2 órás tanító és kérdezz-felelek webinár
  • szuper jófej közösség, akik támogatnak!
  • 6 értékes bónuszajándék, közel 220.000 Ft értékben!
  • zárt Facebook csoport, ahová feltöltheted a munkáidat!

Ha úgy érzed benned is több van és végre szeretnéd magadból kihozni a maximumot, akkor várunk téged is szeretettel! 

ÉRDEKEL A MENTOR PROGRAM>>>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: