„A mentorpogram az egész családomra hatással volt!” Ági esete a rajztanulással

Ági története hasonlóan kezdődik, mint a legtöbb tanítványunké: gyerekkorában és kamaszkorában szívesen és sokat rajzolt, de aztán ahogy teltek-múltak az évek, elsikkadt a dolog, és nem nagyon vett ceruzát a kezébe.

Gyermekei születése után viszont úgy érezte, hogy neki is kell valami, ami kikapcsolja és feltölti. Bár imád anya lenni, és élvezi, hogy az egész család életét ő menedzselheti, de úgy érezte, ez önmagában mégsem teszi teljessé az életét.

Ági is grafit ceruzás rajzokkal kezdte a Mentor program Elit csoportjában

 

4 évvel ezelőtt épp azon gondolkodott, hogy mibe kellene belevágni, ami egy kicsit csak az övé, és mivel akkoriban elég sok szó esett mindenhol a jobb agyféltekés rajztanfolyamokról, úgy döntött, ő is belevág. „Elkezdtem az interneten keresgélni, és így találtam rá a Valdor Art honlapjára. Az egész oldal, a leírások azt sugallták nekem, hogy körbejártátok a témát és nagyon profik vagytok.

Elmentem tehát az alap tanfolyamra, és fantasztikusat alkottam a végére, nagyon pozitív élmény volt! Nagyon jót tett az önbizalmamnak, hogy olyat tudtam rajzolni, amiről nem gondoltam, hogy képes lennék rá.

Ez bárkinek jót tenne. „Tetszett, hogy nem rángattok ki túlságosan a komfortzónából, éppen csak annyira, hogy megadja azt az érzést: ha erre képes voltam, akkor talán megéri mással is próbálkozni.”

Ági azt mondta az interjú során, hogy mindenkinek ajánlja ezt, aki szeretne valami újat kipróbálni, amitől feltöltődik, ami sikerélményt ad.

Öröm volt hallani, hogy a tanfolyamunk nem csak a rajzolást segíti, hanem pozitív „mellékhatásai” is vannak!

Inverz technikás rajzok


Apropó, mellékhatások…

Áginak 3 gyermeke van: a legnagyobb lányzó 12 éves, a fiúk 7 és 6 évesek. Az alapozó képzés után Ági sokáig nem jött további tanfolyamokra, de most elég nagyok lettek a gyerekek, hogy valami komolyabba is belevágjon, ezért jelentkezett az Elit programra. „Tetszett, hogy benne van minden, amit csak meg akartam tanulni, nem kell egyenként bejelentkezni a tanfolyamokra, hanem egymásra épülve megkapok minden tudást. Az is sokat számított, hogy végigkísértek az egész folyamaton. De a legjobban az tetszett, hogy garanciát vállaltatok a fejlődésre: hogy 1 év elteltével akár kiállítási darabok is kikerülhetnek az ember keze alól. 

Pasztell rajza

Blog valdor art varszegi agi 09 - ValdorArt

 

Határozottan látom a gyermekeimen, hogy hatással van rájuk az otthoni kreatívkodásom. A lányom már a kezdetektől nagyon érdeklődő volt, be is irattam Valdor Art jobb agyféltekés alaptanfolyamra tavalyelőtt, most pedig, látva, hogy milyen képeket produkálok, ő is kedvet kapott a festéshez, úgyhogy már befizettem a festőtáborba. A nagyobbik fiam szintén szívesen rajzol és ügyes is, a kisebbik viszont sokáig még ceruzát sem akart venni a kezébe. Az elmúlt egy évben viszont, amióta a mentorprogramba járok, ő is felbátorodott, és egyre többet rajzol! Nekem ez egy hatalmas pozitív mellékhatás, hogy a gyermekeim kezdenek kibontakozni, és egyikük sem ragad bele abba, hogy ő nem tud rajzolni. Hiszen az én példámon látják, hogy meg lehet tanulni, hogy egyre jobb és jobb képekkel jövök haza – ez egyértelműen megmutatja nekik, hogy ők is képesek rá.

Pasztell portré rajza is csodálatosan szép lett

Blog valdor art varszegi agi 02 - ValdorArt

„Olyan emberekkel vagyok, akik szeretnek rajzolni…“

Amikor azt kérdeztük Ágitól, hogy szerinte mennyit fejlődött a tanfolyam alatt, elmosolyodott. „Valószínűleg sokat fejlődtem, de ezzel egyenes arányban az önkritikám is megnőtt. Sokkal többet várok el magamtól, és a csoporttársaimon is ezt látom. Hihetetlen, mennyit fejlődtek, és mégis ugyanannyira elégedetlenek. Pedig fantasztikus képeket alkotnak! Ha előveszem a régi képeimet, van különbség, és a barátoktól, családtagoktól is elismerő visszajelzéseket kapok. Nagyon sokat fejlődött a látásmódom, gyorsabban, hamarabb észreveszem a dolgokat, amiket tanítotok, hogy mire kell odafigyelni. Sok mindent másképp, más szemmel látok, de ez egyben azt jelenti, hogy a hibákat is jobban észreveszem. Ez teljesen természetes velejárója a folyamatnak. 

Az viszont egyértelműen csodálatos ebben a tanfolyamban, hogy olyan emberekkel vagyok körülvéve, akik szintén szeretnek rajzolni. Fantasztikus látni, hogy olyan alkotások születnek, amitől az embernek a szeme-szája tátva marad.“

Munka közben a Mentor program akril festő tanfolyamán

Blog valdor art varszegi agi 01 - ValdorArt

 

Ezek szerint nem csak mi vettük észre, milyen hihetetlenül sokat fejlődnek a tanítványaink a mentorprogram során, hanem ők is látják egymáson – sőt, mint Ági története mutatja, haza is viszik az élményeket, és a rajz közvetve az egész családjukra hatással van!


Készen állsz a saját történeted hőse lenni?

mentor program tárt karokkal várja új tagjait! Csatlakozz ehhez a szuper jófej közösséghez és legyél a saját történeted hőse!

Ismerd meg magyarország legnagyobb művészetkedvelő közösségét a ValDor Art "alkoss szabadon" Mentor Programot!

Mit kapsz, ha csatlakozol?

  • több száz órányi oktatóanyag korlátlan hozzáféréssel!
  • személyes mentorálás, ami felgyorsítja a fejlődésed!
  • havi 2x2 órás tanító és kérdezz-felelek webinár
  • szuper jófej közösség, akik támogatnak!
  • 6 értékes bónuszajándék, közel 220.000 Ft értékben!
  • zárt Facebook csoport, ahová feltöltheted a munkáidat!

Ha úgy érzed benned is több van és végre szeretnéd magadból kihozni a maximumot, akkor várunk téged is szeretettel! 

ÉRDEKEL A MENTOR PROGRAM>>>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: