A jobb agyféltekés rajztanfolyam szuperképességet ad?


Rég tudjuk, hogy a jobb agyféltekés tanfolyamunk többet ad annál, minthogy az emberek megtanulnak rajzolni – tanítványaink számtalan izgalmas mellékhatásról számoltak be, amikre magunk sem gondoltunk az elején. Mária viszont valami olyat mesélt, ami egyenesen szuperképességnek tűnik!

Blog valdor art szvobodane hodi maria03 - ValdorArt Blog valdor art szvobodane hodi maria05 - ValdorArt
Blog valdor art szvobodane hodi maria01 - ValdorArt Blog valdor art szvobodane hodi maria04 - ValdorArt Blog valdor art szvobodane hodi maria02 - ValdorArt

 „61 éves vagyok, 15 éve élek Írországban, épp a hurrikánt várom.” – kezdte a beszélgetést Mária, akivel a távolság miatt telefonon készítettük az interjút. Bár épp a lakásban ült, és várta, hogy elüljön a vihar, a mindennapokban a gyönyörű, ír táj és a mentor program során szerzett szuperképesség folyamatos inspirációt adnak neki.

Blog valdor art szvobodane hodi maria06 - ValdorArt Blog valdor art szvobodane hodi maria09 - ValdorArt

 

Így kezdődött, avagy egy szuperhős eredettörténete

Máriának és családjának korábban Szegeden voltak varrodáik, sikeres vállalkozók voltak, de sajnos egy nagyobb válság után csődöt kellett jelenteniük. Ekkor döntöttek úgy, hogy kiköltöznek Írországba – méghozzá mindannyian, a párjával, fiával és lányával együtt. Bár a terv az volt, hogy csak pár évet maradnak, amíg összeszedik magukat anyagilag, immár másfél évtizede élnek ezen a vidéken, és egyelőre nem terveznek hazamenni. Sőt, Máriának már egy félig ír unokája is van.

Blog valdor art szvobodane hodi maria11 - ValdorArt Blog valdor art szvobodane hodi maria07 - ValdorArt
Blog valdor art szvobodane hodi maria14 - ValdorArt Blog valdor art szvobodane hodi maria20 - ValdorArt

Ballineen városa kedves, csendes, barátságos, ám itt sem mindig idilli minden: 2018 novemberében Máriát elütötte egy autó, agyrázkódást kapott, és hosszú-hosszú hetekre be volt zárva a szobába. Ez megváltoztatta az életét, és ez vezetett szuperképességének kifejlődéséhez is. „A halálközeli élménynek köszönhetően belegondoltam, hogy ennyi a vége és semmi nem marad utánam? Magyarországon 16 éven át nagyvállalkozók voltunk, rengeteg sikerélményem volt, de itt, Írországban semmi különlegeset nem tudok felmutatni. Szerettem volna valami maradandót csinálni, keresgéltem a youtube-on, és így találtam a Valdor Artra. Nézegettem a videókat, rajzolgattam, beneveztem egy tanfolyamra is, és nagyon bejött, igazi szenvedély lett. A lányom meg is kérdezte az orvosomat, hogy nem baj-e, hogy ennyire megszállott lettem, nincs-e ez összefüggésben az agyrázkódásommal?” – meséli nevetve.

Blog valdor art szvobodane hodi maria21 - ValdorArt Blog valdor art szvobodane hodi maria13 - ValdorArt
Blog valdor art szvobodane hodi maria18 - ValdorArt Blog valdor art szvobodane hodi maria12 - ValdorArt Blog valdor art szvobodane hodi maria16 - ValdorArt

…és akkor megcsípte egy radioaktív mutáns pók…

Oké, valójában ilyen nem történt, de azt bátran mondhatjuk, hogy sikerült bogarat ültetni a fülébe. Máriának a festés tetszett a legjobban, be is nevezett egy online festő tanfolyamra, de rá kellett jönnie, hogy hiányoznak az alapok – nem tud rajzolni segítség nélkül. Mutáns pók helyett egy üzenetet kapott: pont a megfelelő pillanatban írtunk neki, hogy elindul a mentorprogramunk, és lenne-e kedve csatlakozni?

Blog valdor art szvobodane hodi maria15 - ValdorArt Blog valdor art szvobodane hodi maria19 - ValdorArt

 

„Mintha csak a Jóisten küldte volna, olyan volt, mint amikor teljesül a titkos vágyad, és pont azt kapod, amit szeretnél. Nagyon hiányzott a sikerélmény, a dicséret, a kedvesség, úgyhogy ott az ágyban el is küldtem a jelentkezésem. És ezzel megváltozott az életem. Annyira jó érzés megint sikeresnek lenni, kimozdít a szürke hétköznapokból, mint amikor vállalkozó voltam! Én magam is csodálom néha a képeimet: ezt tényleg én csináltam? Pedig ha hiszed, ha nem, soha nem tudtam rajzolni. Ahogy Andiék is mondják, pálcikaemberből lett az egész. A rossznak a jó oldala, hogy ha nem lett volna a balesetem, soha nem lett volna ennyi időm, hogy belevágjak. Biztos, hogy szeretném folyatni, szeretnék még jó pár tanfolyamra elmenni!”

Blog valdor art szvobodane hodi maria23 - ValdorArt Blog valdor art szvobodane hodi maria32 - ValdorArt
Blog valdor art szvobodane hodi maria27 - ValdorArt Blog valdor art szvobodane hodi maria28 - ValdorArt Blog valdor art szvobodane hodi maria24 - ValdorArt

A szuperképesség pedig…

„Mióta benne vagyok a mentorcsoportban, másként látok mindent. Korábban például utáltam a felhőket, de most is, hogy jönnek a viharfelhők, jobban megnézem a formákat, a színeket. Ugyanígy megcsodálom a fákat, még a borús időben is, egyszerűen minden olyan gyönyörű, mindenen úgy elámulok, jobban észreveszem a színeket meg a természetet. Most is olyan gyönyörű színek jönnek a hó előtt… azelőtt csak mérges voltam, hogy már megint esni fog, most meg a szépet látom. Először nem indul semmi, de amikor belemerülök, látom a csodát, amit én is meg tudok csinálni a vásznon vagy a papíron. Ez valami hihetetlen élmény!”

Blog valdor art szvobodane hodi maria29 - ValdorArt Blog valdor art szvobodane hodi maria30 - ValdorArt
Blog valdor art szvobodane hodi maria25 - ValdorArt Blog valdor art szvobodane hodi maria31 - ValdorArt

 

A mentorprogram tehát nem egyszerűen egy tanfolyam, aminek a végére jobban fogsz tudni rajzolni, vagy festeni: ez egy maradandó élmény, ami segít, hogy szebbnek lásd még a legszürkébb hétköznapokat is!


 ... és a történet tovább folytatódik!

blog valdor art szvobodane hodi maria39 - ValdorArt

Mária töretlen lelkesedéssel vetette bele magát a Mentroprogram következő tanévébe. Minden technika érdekli, mindent kipróbál és a tőle megszokott tempóban kerülnek ki az újabb és újabb képek a keze alól.

A 2. évben kipróbálta a vegyes technikát, az olajfestést és vissza-vissza kacsingatott a régebben tanult akril festéshez is.

Kihasználja a program kínálta lehetőségeket és még ha az elején nem is biztos benne, hogy valamelyik új tanulni való kedvére való lesz, a kísérletező kedve mindig felülkerekedik! 

blog valdor art szvobodane hodi maria41 - ValdorArt blog valdor art szvobodane hodi maria35 - ValdorArt
blog valdor art szvobodane hodi maria43 - ValdorArt blog valdor art szvobodane hodi maria36 - ValdorArt
blog valdor art szvobodane hodi maria33 - ValdorArt blog valdor art szvobodane hodi maria34 - ValdorArt
blog valdor art szvobodane hodi maria40 - ValdorArt blog valdor art szvobodane hodi maria42 - ValdorArt
blog valdor art szvobodane hodi maria37 0 - ValdorArt blog valdor art szvobodane hodi maria38 0 - ValdorArt

Mindig öröm, ha a tanítványok lelkesedése szinte túlszárnyal minket! Mária alkotó munkája példáaértékű! Örülünk, hogy velünk járja be ezt az utat és végigkövethetjük a fejlődését!

Biztosak vagyunk benne, hogy ezt a kis írást Mária történetéről, még nem zártuk le véglegesen....


Készen állsz a saját történeted hőse lenni?

mentor program tárt karokkal várja új tagjait! Csatlakozz ehhez a szuper jófej közösséghez és legyél a saját történeted hőse!

Ismerd meg magyarország legnagyobb művészetkedvelő közösségét a ValDor Art "alkoss szabadon" Mentor Programot!

Mit kapsz, ha csatlakozol?

  • több száz órányi oktatóanyag korlátlan hozzáféréssel!
  • személyes mentorálás, ami felgyorsítja a fejlődésed!
  • havi 2x2 órás tanító és kérdezz-felelek webinár
  • szuper jófej közösség, akik támogatnak!
  • 6 értékes bónuszajándék, közel 220.000 Ft értékben!
  • zárt Facebook csoport, ahová feltöltheted a munkáidat!

Ha úgy érzed benned is több van és végre szeretnéd magadból kihozni a maximumot, akkor várunk téged is szeretettel! 

ÉRDEKEL A MENTOR PROGRAM>>>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: