Új helyzet, új lendület – olvasd el Dorina történetét!


Vissza a gyermekkorhoz

Dorina már az óvodában is szeretett rajzolni, és ez az egész általános-és középiskolai tanulmányait végigkísérte. A középiskola után a rajzolást megtartotta hobbinak és olyan munkát választott, amely biztosabb anyagi hátteret tudott neki biztosítani. Azonban az élet adta nehézségekből mindig az alkotásba menekült:
„Lényegében mindig ugyan oda tértem vissza, mikor elakadtam az életemben: a gyerekkorhoz. Mit szerettem gyerekként is csinálni? Rajzolni. Szükségem van a nyugalomra ahhoz, hogy alkotni tudjak. Akkor tud kikapcsolni igazán, ha nem hemzseg a fejemben a sok megoldatlan feladat.”

blog valdor art szollosi dorina02 - ValdorArt

 


Az építő jellegű kritika fontossága

Dorina már komolyabb alapokkal rendelkezett a tanfolyam megkezdése előtt, és régebb óta követte a munkánkat. Azt nyilatkozta, hogy a weboldalunkról és a hírleveleinkből is a professzionalizmus sugárzott, ez volt az egyik dolog, ami meggyőzte. Akkor jelentkezett hozzánk először, amikor megtudta, hogy indul a tantermi oktatás, amely számára megfelelőbb volt, mint az online tanfolyam.
„…Ennek a szintnek az eléréséhez kell a folyamatos építő kritika, Andi és Péter pedig nagyon türelmesen, tematikusan és érthetően tudja elmagyarázni nekünk. Azzal, hogy mellettünk állnak, a kitartásunkat növelik, sokkal hatékonyabbnak tartom a személyes részvételt. Otthon tudom, hogy minden mással elmegy az idő, a tanfolyamon viszont csak erre koncentrálunk. A tanóra sem szigorú tanóra, vagy előadás. Közben jó a hangulat, lehet beszélgetni a csoporttársakkal, így egymást lelkesítve készülünk a remekművekkel…”
Dorinát a kíváncsiság is hajtotta, érdekelte, hogy miként tudnak teljesen kezdők pár alkalom alatt olyan szintre eljutni, ami a hagyományos módszerekkel hosszú évekbe is telhet.

blog valdor art szollosi dorina03 - ValdorArt

 

Új lendület a rajzoláshoz

„A tanfolyam visszahozta a kedvem újra a rajzoláshoz. Úgy érzem sikerült elsajátítani azt a megfigyelésmódot, amit annyira hiányoltam. Megvan a logikus lépés menete a tónusozásnak, színezésnek…”

blog valdor art szollosi dorina05 - ValdorArt blog valdor art szollosi dorina01 - ValdorArt

 

A legtöbb interjúalanyunkhoz hasonlóan Dorina is kevesli azt az időt, amelyet napi szinten a rajzolásnak tud szentelni, de így is havi kettő teljes napot és napi szinten egy-két órát tud a rajzolással foglalatoskodni.
Egyik kedvenc témája az emberábrázolás, ami azért jelent izgalmas kihívást, mert a legapróbb aránytalanság is észrevehető. Úgy érzi, ez az a téma, amelybe a legjobban bele tudjuk élni magunkat, és ezáltal könnyebb kifejezni a bennünk rejlő érzelmeket. Emellett inspirálóan hat rá a naplemente, illetve a sci-fi műfaja, hiszen mindig is érdekelte a Világegyetem és a más bolygókon fellelhető élet.

blog valdor art szollosi dorina04 - ValdorArt

Neoszürrealizmustól Morgan Freemanig

A sci-fihez és a távoli galaxisokhoz való vonzalma a kedvenc irányzatában is megjelenik, Dorina előszeretettel alkot neoszürrealista és expresszionista képeket. A legbüszkébb arra a rajzára, amelybe még a tanfolyam előtt kezdett bele. Az amorf környezetbe álmodott, vízből felsejlő női alaknak az arca hiányzott hosszú ideig, amelyet a tanfolyamon elsajátított technikával sikerült befejeznie. Emellett nagyon büszke egy Morgan Freemant ábrázoló grafitrajzára is. Az alapelgondolást Dorina általában az internetről nyeri, de sokszor az alkotás közben kristályosodik ki számára, hogy mit is szeretne pontosan rajzolni.

blog valdor art szollosi dorina06 - ValdorArt

 

Dorina nemrég tudta meg, hogy várandós. Az anyaság biztosan új kihívások elé fogja helyezni, azonban párja támogatása és az a tudat, hogy a rajzolásban mindig biztos mentsvárra talál, nem engedi elcsüggedni ebben a nehéz időszakban sem.


Készen állsz a saját történeted hőse lenni?

mentor program tárt karokkal várja új tagjait! Csatlakozz ehhez a szuper jófej közösséghez és legyél a saját történeted hőse!

Ismerd meg magyarország legnagyobb művészetkedvelő közösségét a ValDor Art "alkoss szabadon" Mentor Programot!

Mit kapsz, ha csatlakozol?

  • több száz órányi oktatóanyag korlátlan hozzáféréssel!
  • személyes mentorálás, ami felgyorsítja a fejlődésed!
  • havi 2x2 órás tanító és kérdezz-felelek webinár
  • szuper jófej közösség, akik támogatnak!
  • 6 értékes bónuszajándék, közel 220.000 Ft értékben!
  • zárt Facebook csoport, ahová feltöltheted a munkáidat!

Ha úgy érzed benned is több van és végre szeretnéd magadból kihozni a maximumot, akkor várunk téged is szeretettel! 

ÉRDEKEL A MENTOR PROGRAM>>>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: