Kiből lesz a cserebogár? - Szoboszlai Éva

Blog 2016 Szoboszlai 01 3.webp - ValdorArt

Cserebogár bárkiből lehet: a rovatunkban már több olyan alkotót is bemutattunk, akik kevés, vagy nulla tapasztalattal érkeztek hozzánk, mára viszont igazi rajzművészek lettek. Ebben a hónapban Szoboszlai Évával, a nagymacskák rajongójával beszélgettünk:) 
Éva azok közé tartozik, akik mindig is szerettek rajzolni, már általános iskolás korában is rajzszakkörre járt, de végül mégsem a művészet mellett tette le a voksát: biológia szakon végzett. 
Blog 2016 Szoboszlai 04.webp - ValdorArt

 

Mindig is érdekelte az agy működése, a szervezet szuperszámítógépében rejlő lehetőségek, úgyhogy amikor 2012-ben egy TV-műsorban hallott a jobb agyféltekés rajztanfolyamról, rögtön lecsapott a lehetőségre. „Szerettem volna a jobb agyféltekémet még inkább munkára serkenteni” – mesélte nekünk.

Blog 2016 Szoboszlai 06.webp - ValdorArt Blog 2016 Szoboszlai 07 0.webp - ValdorArt
Blog 2016 Szoboszlai 11.webp - ValdorArt Blog 2016 Szoboszlai 08.webp - ValdorArt

Éva kivételesen szerencsés volt: pályafutásunk alatt mindössze egyszer hirdettünk kuponos oldalon, és ő pont ekkor talált ránk, így jelentős kedvezménnyel vághatott bele a tanulásba. És bár sokszor szokás mondani, hogy olcsó húsnak híg a leve, nálunk ez nem így volt: természetesen az akciós tanfolyam is ugyanolyan jó volt, mint a „rendes” oktatások. Sőt! „Jó pár ismerősöm elvégezte már ezt a jobb agyféltekés tanfolyamot máshol, és az elmondásukból ítélve bizton kijelenthetem, hogy nagyon jól döntöttem, amikor a Valdor Artot választottam.”

Mindig örül a szívünk, amikor ilyen visszajelzéseket kapunk a tanítványainktól:o)

Blog 2016 Szoboszlai 10.webp - ValdorArt Blog 2016 Szoboszlai 09.webp - ValdorArt

Éva szénrajzai a rajzklubról! A középső vegyes technikával készült, festés és szén együtt! Olyan, mintha fotó lenne!

Blog 2016 Szoboszlai 02 0.webp - ValdorArt Blog 2016 Szoboszlai 05 0.webp - ValdorArt Blog 2016 Szoboszlai 03 0.webp - ValdorArt

Azóta járt már nálunk pasztell alaptanfolyamon és festő alaptanfolyamon is, rendszeres résztvevője a rajzklubnak, és annyira lelkes, hogy a barátaitól is Valdor Art tanfolyamot kapott ajándékba: így vehetett részt a pasztell haladón, ami éppen akkor indult. Éva így az első „kísérleti nyulak” között lehetett, és a munkáit elnézve bátran állíthatjuk, hogy a kísérlet sikerült, képein egyértelműen látszanak a tanfolyam pozitív hatásai!


 

Pasztellkrétával készült képei!

Blog 2016 Szoboszlai 12.webp - ValdorArt Blog 2016 Szoboszlai 13.webp - ValdorArt

Ha csak egyetlen kedvenc stílust kellene megnevezni, mindenféleképpen a pasztellt választaná, de a dobogón ott áll még a színes ceruzás, és az akvarelles technika is, amit nagyon szeretne elsajátítani.  „Már próbálgatom – több-kevesebb sikerrel:)”

Blog 2016 Szoboszlai 16.webp - ValdorArt Blog 2016 Szoboszlai 14.webp - ValdorArt

Éva imádja a nagymacskákat, a képei között tigrissel, leopárddal is találkozhatunk. Gyakran inspirálódik a természetfilmekből, National Geographic fotókból, és órákig el tudja foglalni magát azzal, hogy állatos, vagy gyönyörű tájakat ábrázoló fényképeket nézeget az interneten. Ez a szerelem süt a képeiből is: bár ő maga azt mondta, hogy egyik rajzára sem különösebben büszke, a fekete alapon fehér „cica” azért szemmel láthatóan nagy odafigyeléssel született. Évának is ez az egyik kedvence, a három-szín technikás balerinás kép mellett, ami viszont technikailag volt izgalmas kihívás.


 

Három-szín technikás képei!

Blog 2016 Szoboszlai 21.webp - ValdorArt Blog 2016 Szoboszlai 18.webp - ValdorArt

 


Színes ceruzás rajzai:

Blog 2016 Szoboszlai 19.webp - ValdorArt Blog 2016 Szoboszlai 20.webp - ValdorArt

És mivel a múltkor szóba került, hogy milyen zenét érdemes hallgatni alkotás közben, Éva elmesélte, hogy a zenei ízlése teljesen eklektikus az alternatív rocktól kezdve az elektronikus zenén át a klasszikusokig, vagy az éppen trendi popslágerekig.
Szóval ha őt kérdezzük, hogy milyen zenét  hallgat rajzolás közben, akkor a válasz alighanem: mindent:)

Ez a színesceruzás kép pedig egy budapesti kávéház falára készült, 3 rajzklub kellett hozzá amíg elnyerte végleges formáját!

Blog 2016 Szoboszlai 17.webp - ValdorArt

 

 

Gratulálunk Évának, igazán szemet gyönyörködtetőek az alkotásai!

 


Készen állsz a saját történeted hőse lenni?

mentor program tárt karokkal várja új tagjait! Csatlakozz ehhez a szuper jófej közösséghez és legyél a saját történeted hőse!

Ismerd meg magyarország legnagyobb művészetkedvelő közösségét a ValDor Art "alkoss szabadon" Mentor Programot!

Mit kapsz, ha csatlakozol?

  • több száz órányi oktatóanyag korlátlan hozzáféréssel!
  • személyes mentorálás, ami felgyorsítja a fejlődésed!
  • havi 2x2 órás tanító és kérdezz-felelek webinár
  • szuper jófej közösség, akik támogatnak!
  • 6 értékes bónuszajándék, közel 220.000 Ft értékben!
  • zárt Facebook csoport, ahová feltöltheted a munkáidat!

Ha úgy érzed benned is több van és végre szeretnéd magadból kihozni a maximumot, akkor várunk téged is szeretettel! 

ÉRDEKEL A MENTOR PROGRAM>>>

, full_html

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: