Sárosi Kati, aki 4 gyerek mellett kezdett el rajzolni tanulni

Saját vállalkozását irányítja, 4 gyermek édesanyja, akik már unokákkal is megajándékozták, szívesen ténykedik a kertjében és ha úgy tartja kedve, leül és rajzol. Sárosi Katalin valódi időzsonglőr, bőven szán időt önmagára és olyan tevékenységeket űz, amelyekben örömét leli. Hogyan fér bele mindez 24 órába? Katalin elmeséli!


Már rögtön az alaptanfolyam után sikerélményem volt

Először kipróbáltam a háromórás élményfestést, ami nem teljesen nyerte el a tetszésemet. Mivel egy alkalomból még nem vonunk le következtetést, elmentem még kettőre, itt ajánlotta egy hölgy a Valdorart iskolát. Utánaolvastam, majd jelentkeztem a három napos alaptanfolyamra. Így kezdődött....

Az alaptanfolyam 3. napján készült önarckép

Blog valdor art sarosi kati12 - ValdorArt

 

Már rögtön az alaptanfolyam után sikerélményem volt. Azután jöttek a táborok Balatonföldváron, és így tovább... Mindig találtam olyan technikát, amit még nem próbáltam, vagy amiben még jobb akartam lenni. Ez egy ördögi kör, ami angyali eredetű, mindig többet és jobbat akar az ember. Ez esetben pozitív a kicsengése.

Az első festménye a balatonföldvári Rajz és jógatáborból

Blog valdor art sarosi kati06 - ValdorArt

 

Katalin a szuper-lelkes tanítványaink közé tartozik, megismerkedésünk óta minden rajz és jógatáborunkban ott volt és mégis az elsők között volt, akik a Mentorprogram Elitképzésére jelentkeztek.

Ez a program már több mint 8 hónapja tart, a résztvevők rengeteg tudást, gyakorlatot, tanfolyamot, és persze személyes segítséget kapnak, hogy a pálcikaembertől 1 éven belül eljussanak a saját kiállításig. Kezdőtől a haladóig mindenki jelentkezhetett. „Amikor megjelent a mentorprogram, nem gondolkodtam sokat, másnap jelentkeztem az Elit csoportba. Ami még nagyon fontos számomra, az a személyes kapcsolat. Nekem az online nem igazán fekszik, lehet kissé konzervatív vagyok. Ezért az Elit csoportot szinte nekem találták ki :)” – mesélte.

A mentorprogram alatt készített grafit portréi

Blog valdor art sarosi kati04 - ValdorArt Blog valdor art sarosi kati03 - ValdorArt

 

Pasztell és inverz technikás rajzai

Blog valdor art sarosi kati09 - ValdorArt Blog valdor art sarosi kati10 - ValdorArt

 

Katalin, az időzsonglőr

Katalin komolyan veszi a rajzolást, havi szinten a két nap Budapest „szent és sérthetetlen", amikor a hobbijára koncentrál, ezen kívül természetesen otthon is alkot. Télen, amikor építőipari vállalkozásában holtszezon van, heti 4-5 órát rajzol vagy fest, nyáron sajnos nem jutott ennyi ideje… eddig. „Időbeosztással meg fogom oldani a heti 4-5 órát nyáron is.” – fogadkozott az interjú során.

„Mikor a vendéglátásból átnyergeltem az építőiparra, azt hittem kiszámíthatóbb lesz az időbeosztásom. Ennél nagyobbat nem tévedhettem volna:) A másik nagy project az életemben a gyerekeim, 4 fiút neveltem fel, (35-30-28-23 évesek) most viszont már elég nagyok, hogy legyen egy kis énidőm mellettük. Igaz közben sorra érkeznek az unokák, de őket vissza lehet küldeni a feladónak, ha alkotni szeretnék:) Beosztom az időmet, szóval jut is, marad is mindenre. Van több kertem, gyümölcsfáim, szívesen kertészkedek.”

Blog valdor art sarosi kati02 - ValdorArt

Egy komolyan vett hobbi

Katalin mindig komolyan felkészül az élet kihívásaira, ezt számtalan bizonyítványa és oklevele is mutatja. „Elvégeztem a logisztikát, és mikor a gyerekek edzettek és lazításra volt szükségük, megszereztem a gyógymasszőr képesítést. Amikor kertészkedni kezdtem elvégeztem a kertészeti technikumot... Gondolom a rajzolással is volt hasonló megfontolás bennem, ha nem is tudatos és iskolarendszerű képzést választottam.”

Blog valdor art sarosi kati01 - ValdorArt Blog valdor art sarosi kati07 - ValdorArt Blog valdor art sarosi kati11 - ValdorArt

„Sosem rajzoltam előtte, nem voltam tehetséges semmilyen képzőművészetben. Nagy közhely ugyan, de az életközép körül mindenki elkezd keresni valamit, amit aztán, gondolom, el is enged egy idő után. A prioritások mindig felülírják a "nagy útkereséseket". Szóval lehet, hogy én is keresgéltem? Amíg azonban végig nem járom legalább az út elejét, és nem ismerem egy bizonyos fokig, nem szeretem feladni.”

Blog valdor art sarosi kati05 - ValdorArt

„A Valdor Artban az oktatók, Andi és Péter, meg persze Anita a legjobbak. A személyiségük, a módszerük, a hozzáállásuk, szóval minden egyben. Örülök, hogy jelentkeztem anno a mentorprogramra, ha elkészülök egy képpel, már rögtön a következő foglalkoztat, hogyan fogom még jobban csinálni. A rajzolás, illetve a festés boldoggá tesz, kikapcsol, vagyis egyelőre én nyerek ezzel!”

Blog valdor art sarosi kati08 - ValdorArt

Amíg ilyen lelkes tanítványaink vannak, mi is nyerünk minden egyes nap.:) Köszönjük az őszinte szavakat Katalinnak... és köszönjük, hogy a Mentor Program második évében is velünk tartott és kitartóan tovább dolgozott, hogy fejlessze akril festő tudományát. 

Megsimerkedett és beleszeretett a vegyes technikába, az olajfestésbe, ez utóbbival egy kis "összeférhetetlenség" után mégis bensőséges kapcsolat alakult ki és most már az olaj festmények is szép számmal kerülnek ki a kezei közül!

Örömmel mutatjuk meg a legújabb képeit:

blog valdor art sarosi kati22 - ValdorArt blog valdor art sarosi kati21 - ValdorArt
blog valdor art sarosi kati17 - ValdorArt blog valdor art sarosi kati15 - ValdorArt
blog valdor art sarosi kati18 - ValdorArt
blog valdor art sarosi kati19 1 - ValdorArt blog valdor art sarosi kati20 - ValdorArt
blog valdor art sarosi kati13 0 - ValdorArt blog valdor art sarosi kati14 - ValdorArt
blog valdor art sarosi kati16 - ValdorArt

Készen állsz a saját történeted hőse lenni?

mentor program tárt karokkal várja új tagjait! Csatlakozz ehhez a szuper jófej közösséghez és legyél a saját történeted hőse!

Ismerd meg magyarország legnagyobb művészetkedvelő közösségét a ValDor Art "alkoss szabadon" Mentor Programot!

Mit kapsz, ha csatlakozol?

  • több száz órányi oktatóanyag korlátlan hozzáféréssel!
  • személyes mentorálás, ami felgyorsítja a fejlődésed!
  • havi 2x2 órás tanító és kérdezz-felelek webinár
  • szuper jófej közösség, akik támogatnak!
  • 6 értékes bónuszajándék, közel 220.000 Ft értékben!
  • zárt Facebook csoport, ahová feltöltheted a munkáidat!

Ha úgy érzed benned is több van és végre szeretnéd magadból kihozni a maximumot, akkor várunk téged is szeretettel! 

ÉRDEKEL A MENTOR PROGRAM>>>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: