Rettentő jó, hogy végre tudom, mi az a tevékenység, ami kikapcsol

 

Sokszor hangsúlyozzuk, hogy a rajzolás több mint művészet, vagy alkotás: egy olyan tevékenység, ami segít hátrahagyni a napi gondokat. Zsuzsa példája a legjobb erre, aki rajzolás közben nagyon sokat tanult a technikáról és magáról egyaránt.

Zsuzsa szoftvertesztelőként dolgozik, és bár nagyon szereti a munkáját, igyekszik egyensúlyt tartani az irodai és a magánéleti elfoglaltságok között. Ebben pedig nagy segítségére van a rajz: sokszor alig várja, hogy befejeződjön a munkanap, és mehessen haza alkotni. Emellett fotózni, horgolni is szeret, és persze olvasni, színházba járni – mindig, amihez éppen kedve van, igen impulzív, szenvedélyes személyiségnek tartja magát.

Első grafit ceruzás rajza a mentorprogramban

Blog valdor art prekub zsuzsa12 - ValdorArt

Talán ez az egyik oka annak, hogy a rajz különleges helyet kapott a szívében: alkotás közben tanulta meg, hogy igenis képes sok ideig elmélyülten, a részletekre odafigyelve precízen dolgozni. „A képeim közül a fejkendős öreg nénire vagyok a legbüszkébb. Sokáig nem hittem el, hogy meg tudom szépen rajzolni, de Andi szerencsére nagyon sokat biztatott, ő hitt bennem, ez sokat segített abban, hogy átlendüljek a kezdeti bizonytalanságon. Ebben a képben több, mint 60 órám van! Azért is büszke vagyok, mert szerintem sikerült úgy megrajzolnom, hogy úgy lett élethű, hogy nem csak hasonlít a referencia fotóra, de tényleg, valahogy mintha életet vittem volna bele.”

A befektetett munka meghozta a gyümölcsét

Blog valdor art prekub zsuzsa04 - ValdorArt

Tájképektől a portrérajzolásig

Ez igen szép fejlődés ahhoz képest, hogy Zsuzsa mindig is a tájképekhez vonzódott, a portrérajzolás egyfajta szükséges rossz volt a szemében, amin túl kell esni. „Érdekes felfedezés volt magammal kapcsolatban, hogy nagyon élveztem a portré rajzolást, nagyon megszerettem. Rájöttem, hogy jól is megy, nagyon szeretek pl. szemet rajzolni és nagyon jó érzés, hogy a kezeim között "kel életre" egy-egy portré alany. Nagyon szeretem az "elmosás" technikát, különösen, mikor pasztellezésnél az ujjamal "maszatolom el" a krétaport, ez kicsit visszarepít a gyerekkorba. :)

Az első pasztell gyakorló rajzai a mentorprogram élő tanfolyamain készültek

Blog valdor art prekub zsuzsa08 - ValdorArt Blog valdor art prekub zsuzsa03 - ValdorArt

Már gyerekkoromban is szerettem rajzolni, állítólag szépen is rajzoltam, aztán valahogy ez egyszer csak háttérbe szorult. Viszont felnőttként is szokásom volt, hogy sokszor rajzolgattam a füzetem/jegyzeteim sarkába/szélére (pl. egy meeting vagy egy skype-os beszélgetés közben).

Pasztell tájképe

Blog valdor art prekub zsuzsa02 - ValdorArt

 

Egy nagyon feszült, lelkileg megterhelő időszakban mentem el életem első jobb agyféltekés tanfolyamára. Nagyon nagy hatással volt rám, leírhatatlanul felemelő érzés volt, először is az, hogy végre hetek-hónapok után nem az aktuális élethelyzetem fő problémája foglalkoztat, egész nap eszembe sem jutott és nagyon vidáman, elégedetten jöttem el a tanfolyamról.

Természetesen az volt a terv, hogy rendszeresen fogok rajzolni, de ez valahogy elmaradt, és pár évig ismét nem fogtam a kezembe ceruzát. De tavaly január környékén elkezdett újra foglalkoztatni a rajzolás. Ismét előjött az az érzés, ami korábban a tanfolyamon, hogy milyen jól kikapcsol ez a tevékenység, viszont sokszor szembesültem azzal, hogy nem tudok lerajzolni valamit, amit szeretnék. Nem sokkal ezután szembe jött velem Andiék hirdetése és láttam, hogy náluk van pasztell tanfolyam.

Gyakorlás az Elit csoportos tanfolyam alkalmával

Blog valdor art prekub zsuzsa05 - ValdorArt Blog valdor art prekub zsuzsa06 - ValdorArt

 

Meg is vettem az online verziót, de sajnos egy idő után rá kellett jönnöm, hogy az online tanulás nem igazán nekem való. Bár nagyon hasznosak és részletesek a videók, nekem nem volt türelmem végighallgatni őket. Mikor láttam a mentor programot meghirdetve, egyből felkeltette az érdeklődésemet, és persze az elit csoport, a havi két nap személyes tanfolyam miatt. Úgy döntöttem, belevágok. És milyen jól döntöttem!

Zsuzsa csodálatos pasztell portréja

Blog valdor art prekub zsuzsa01 - ValdorArt

„Sokkal többet adott, sokkal hasznosabb, mint amit vártam!”

Rettentő jó, hogy végre tudom, mi az a tevékenység, ami kikapcsol, amivel meg tudom nyugtatni magamat és át tudom élni a flow élményt. Nagyon tetszik a facebook csoport, ahova feltöltjük a rajzainkat, és annyira jó érzés, hogy a csoport tagjai és a mentorok biztatják, inspirálják, támogatják egymást. Nekem ez különösen sokat jelent, mert én hajlamos vagyok a kishitűségre. Nagyon sokszor segített Andi és Péter a személyes tanfolyamokon abban, hogy elhiggyem, egy-egy rajzot meg tudok csinálni. És tényleg meg tudtam, csak kellett egy kis kezdő lökés, némi biztatás! :)”

Inverz technikás rajzai

Blog valdor art prekub zsuzsa11 - ValdorArt Blog valdor art prekub zsuzsa10 - ValdorArt
Blog valdor art prekub zsuzsa09 - ValdorArt

 

Sokakhoz hasonlóan Zsuzsa sem tud annyit rajzolni, mint szeretne (ki tud?), de azt mondta, hogy a mentorprogram ebben is segített neki. „Így havonta minimum két napot fixen rajzolással töltök. Imádom ezeket a napokat, a csoport hangulat is nagyon szuper!”

Nagyon jó látni, hogyan lesz valaki egyre ügyesebb, hogyan válnak az alkotásai egyre profibbá, de még jobban örülünk, amikor egy-egy tanítványunknak az életét is szebbé tehetjük a rajzolással.

És ha szebb lesz az életünk, ennek a környezetünk is megtapasztalja pozitív "mellékhatásait". Zsuzsa hatalmas örömet okozott nővérének, amikor karácsonyra megrajzolta a kisfiai portréját!

A legszebb ajándék

Blog valdor art prekub zsuzsa13 - ValdorArt Blog valdor art prekub zsuzsa14 - ValdorArt

 

Ezért indítottuk el az egész éves mentorprogramot, ami nem csak a technikákban segít, hanem abban is, hogy végre egy kis időt szakíthass az alkotásra:)


Készen állsz a saját történeted hőse lenni?

mentor program tárt karokkal várja új tagjait! Csatlakozz ehhez a szuper jófej közösséghez és legyél a saját történeted hőse!

Ismerd meg magyarország legnagyobb művészetkedvelő közösségét a ValDor Art "alkoss szabadon" Mentor Programot!

Mit kapsz, ha csatlakozol?

  • több száz órányi oktatóanyag korlátlan hozzáféréssel!
  • személyes mentorálás, ami felgyorsítja a fejlődésed!
  • havi 2x2 órás tanító és kérdezz-felelek webinár
  • szuper jófej közösség, akik támogatnak!
  • 6 értékes bónuszajándék, közel 220.000 Ft értékben!
  • zárt Facebook csoport, ahová feltöltheted a munkáidat!

Ha úgy érzed benned is több van és végre szeretnéd magadból kihozni a maximumot, akkor várunk téged is szeretettel! 

ÉRDEKEL A MENTOR PROGRAM>>>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: