Így hat a rajzolás a következő generációra - Jobb kedvű, sikeresebb gyermekeket kívánok nevelni.


Zsóka igazi varázsló, aki a Roxfortban is megállná a helyét. Ő mégis jobban szeret itt, Magyarországon tanítani, és bevonni a varázslatba a mugli származású kisgyerekeket, hogy ők is megtapasztalhassák a mágiát.

Zsóka ugyanis mindent szeret, aminek az alkotáshoz, teremtéshez van köze. Lehet ez rajzolás, festés, kertépítés vagy a munkájában rá váró mindennap változó helyzetek, kihívások megoldása. A pedagógusi hivatás megköveteli a kreativitást, rugalmasságot, a rendszeres és rendkívüli élethelyzetek megoldását, és a gyermekek számára természetes, hogy a tanító néni varázsló.

Zsóka első rajzai a mentorprogramban


Hogyan segít a jobb agyféltekés rajz a gyerekeknek?

Minden gyerek szeret rajzolni – Zsóka is gyerekkorában kezdte. Szerette volna megörökíteni a látott dolgokat, de az igazi siker számára magának az alkotásnak a megélése, amit felnőttként sikerült elérnie.

„Ezt egy véletlennek köszönhetem: a facebookon nézelődve pillantottam a címet: „Csak azért is megtanulok rajzolni!” Hát mégis lehetséges, hogy ezen az úton megtanulhatom azt, amire egész ideig csak vágytam?” Zsóka a szem-rajzolós kihívásunkhoz csatlakozott, olyan jól sikerült neki, hogy Péter biztatására rögtön be is lépett a mentorprogramba, hogy kibontakoztassa a képességeit.

Grafit ceruzás rajzai

 

„2018-ban vettem részt először jobb agyféltekés rajztanfolyamon, már akkor megtapasztaltam, hogy ez egy olyan módszer, amivel kihozhatom magamból azokat a képességeket, melyeket más módon nem tudtam sikeresen alkalmazni.

Akkora lökést adott ez a fejlődés az alkotó tevékenységemben és az önbecsülésemben, hogy tervezem, általános iskolás tanítványaim számára is bevezetem a jobb agyféltekés rajzolást. A saját életemben tapasztalt rajztanítási hiányosságokat szeretném ezzel pótolni, s jobb kedvű, sikeresebb gyermekeket kívánok nevelni.

Csak azt sajnálom, hogy a pályám elején nem ismerhettem meg ezt a módszert. Önmagam és tanítványaim is tudásban gazdagabbak, s lélekben boldogabbak lehettünk volna.”


 „Hatalmas motiváló erő…”


A 2018-as kezdés után Zsóka 2019-re már egy sor online tanfolyamot elvégzett, és azt érezte, hogy egyre többet szeretne fejlődni. Bár haladónak érezte magát, de még mindig rengeteg lehetőséget látott rá, hogy újabb és újabb dolgokat tanuljon, és fejlessze a megfigyelőképességét is. Ezért csatlakozott a mentorprogramhoz.

Ám az új ismereteken túl valami mással is gazdagodott: „Hatalmas motiváló erőként hatott alkotó tevékenységemre a kiállítás lehetősége. Az egymást támogató csoporttagok nagy erőt, türelmet sugároztak számomra is. A mentorok az elkészült alkotásom szintjéhez mérten támogattak fejlesztő tanácsaikkal, vezették figyelmemet a sikeresebb alkotás irányába.

A mentor program alatt készített pasztell tájképei

Blog valdor art molnar zsoka 10 - ValdorArt Blog valdor art molnar zsoka 13 - ValdorArt
Blog valdor art molnar zsoka 14 - ValdorArt Blog valdor art molnar zsoka 15 - ValdorArt

 

Igazán nagy áttörést a pasztell rajzklub jelentett számomra. Péter technikai bemutatója a pasztell csodás fortélyaiba engedett belemerülnöm, s csodás alkotásokat teremtettünk türelme, egyéni segítsége, és sok-sok dicsérete által. Olyan csodát éltem át a pasztell világában, ami átalakította e technikával szemben táplált ellenérzéseimet. Pasztellrajongóvá váltam!

Hiszek abban, hogy bármilyen képességű ember csodákat hozhat létre a pozitív megerősítés hatására. Tanítványaim számára is kiváló minősítést szoktam adni, mert tudom, hogy mindannyian képességeik legjavát adják.”


Hogy tetszett a tananyag?

„Az online videókat többször is átnéztem, és megállapítottam, ez egy jól felépített tananyag, mely a képességszinteknek megfelelően építi fel anyagát mind ismereteiben, mind pedig technikai fogásaiban.”

Pasztell portréi

Blog valdor art molnar zsoka 12 - ValdorArt Blog valdor art molnar zsoka 11 - ValdorArt Blog valdor art molnar zsoka 16 - ValdorArt

 

Ez különösen nagy dicséret egy pedagógustól, aki szintén rengeteg oktatóanyagot állít össze napi szinten, és ismeri a tanítás szakmai fortélyait.

Köszönjük Zsókának az interjút, és reméljük, hogy a tanítványai ugyanilyen lelkesek lesznek!


Készen állsz a saját történeted hőse lenni?

mentor program tárt karokkal várja új tagjait! Csatlakozz ehhez a szuper jófej közösséghez és legyél a saját történeted hőse!

Ismerd meg magyarország legnagyobb művészetkedvelő közösségét a ValDor Art "alkoss szabadon" Mentor Programot!

Mit kapsz, ha csatlakozol?

  • több száz órányi oktatóanyag korlátlan hozzáféréssel!
  • személyes mentorálás, ami felgyorsítja a fejlődésed!
  • havi 2x2 órás tanító és kérdezz-felelek webinár
  • szuper jófej közösség, akik támogatnak!
  • 6 értékes bónuszajándék, közel 220.000 Ft értékben!
  • zárt Facebook csoport, ahová feltöltheted a munkáidat!

Ha úgy érzed benned is több van és végre szeretnéd magadból kihozni a maximumot, akkor várunk téged is szeretettel! 

ÉRDEKEL A MENTOR PROGRAM>>>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: