110474

Kiből lesz a cserebogár? Makai Kinga, aki egyáltalán nem akart rajzolni tanulni

Kinga története olyan, mint a szorgalmas leány meséje, avagy „jótett helyében jót várj”. Nem a maga kedvéért jött el hozzánk, hanem kedves barátnőjét lepte meg a táborunkon való részvétellel, de legnagyobb meglepetésére  itt ragadt nálunk, és beleszeretett a rajzolásba. Reméljük örökre…


A rajz szerelmese

2014-ben kezdődött, amikor felugrott egy jobb agyféltekés rajztanfolyam hirdetés a facebookon… És akkor eszembe jutott, hogy kedves barátnőm, Szilvi hányszor említette már, hogy milyen szívesen elmenne egy ilyen tanfolyamra… Így kezdődött Kinga története. Mesénk főhőse szövetségre lépett Szilvi férjével és közösen meglepték őt egy balatoni jógázós alaptanfolyammal. A két barátnő együtt érkezett meg. Kinga annak ellenére, hogy rajzolni egy cseppet sem akart és inkább a jó beszélgetés reménye hozta, végigcsinálta a tanfolyamot. (Ezt a történetet már olvashattad múlt heti cikkünkben, amelyben Szilvi mutatkozott be.)

Akkor ott a Balaton partján megtörtént ismét a csoda. Nem is hittem el, hogy azokat a képeket az én kezem rajzolta! Szerelembe estem, szerelembe estünk akkor, ott azon a szép nyárutón a rajzolással!" Kinga esetében is bebizonyosodott, hogy valamit jól csinálhatunk;), mert így nyilatkozott rólunk: Andi és Péter nélkül mindez elképzelhetetlen lett volna! Azt gondolom, hogy ha most egyszercsak fognák magukat és „becsuknák a boltot”, vagyis nem lenne többé rajztábor meg rajzklub, akkor én bizony soha többé nem is mennék rajzolni sehová, csak itthon rajzolgatnék, és nagyon szomorú lennék!” Természetesen nem szeretnénk, ha Kinga szomorú lenne, ezért folyamatosan fejlesztjük a tanfolyamainkat, és mindent megteszünk azért, hogy még sok ember szeresse meg nálunk a rajzolást – nagyon sokáig!


Rajzklubba be!

Kinga lelkes tanulónk és táborozónk lett, aki azóta csak egyetlen nyári tábort hagyott ki, az összes többin ott volt velünk. Sőt, sorra hozza magával barátnőit, lányait is! Az alaptanfolyam után pasztelltanfolyamon voltam. Az elmúlt évben rendszeresen látogattuk kedvenc barátnőimmel, lányaimmal a rajzklubokat. Amióta elkezdtünk rajzolni, számtalan embert „fertőztünk meg” a környezetünkben, hamarosan már heten megyünk rajzklubba! Kinga esetében is elmondhatjuk, hogy a lelkesedésének és szorgalmának bizony megvan az eredménye, a képei magukért beszélnek. Elnézve az alkotásait, hihetetlennek tűnik, hogy 10 évvel ezelőtt még eszébe sem jutott, hogy  akár ceruzát fogjon a kezébe. „Most pedig már nem tudom elképzelni az életemet rajzolás nélkül. Inkább az a fura, hogy eddig hogy élhettem nélküle!


Színek, színek, színek

Kinga számára a színekkel és a pasztellel, valamint a coloursoft ceruzával nyílt ki igazán a rajzolás világa. Kedvenc témái a lovak és a tájképek. Azt mondja azért, mert itt nem kell annyira a pontosságra törekedni. Egyik kedvenc alkotása a vörös hajú lány, akinek ihletője saját lányának, Rékának az egyik verse volt.
A legbüszkébb mégis Bori lányom faleveles portréjára vagyok, talán azért, mert ez szinte tökéletes! (legalábbis Péter ezt mondta rá! ) Egy rajzklubon készült, máig se értem, hogy sikerült ilyen jól.

Kinga elmesélte nekünk, hogy alkotás közben teljesen kikapcsol. Csak ő van ott a papírral, pasztell krétával. Nem is kapcsol zenét közben, de az viszont már többször megtörtént, hogy on-line konferencia hallgatása közben elindult a keze, és megszületett egy kép. Minden alkotásnak története van, és szeretettel gondol vissza rájuk Kinga. A képeim hozzám nőttek, nehezen tudok megválni tőlük, bár ajándékba adtam már párat. Sokuk kint van a lakásunk falán, jó rájuk nézni, szívesen gondolok vissza az elkészítésükre is.

Tehetséges emberekkel dolgozni, akik mindig is rajzolni akartak, mindig örömöt szerez nekünk. Amikor viszont azt látjuk, hogy valaki, aki nem hitt magában, egyszerre csak szerelmes lesz, és kibontakoztatja a benne rejlő képességeket, mint ahogy egy bimbó nyílik ki, hogy gyönyörű virág legyen belőle – nos, ez maga a boldogság:)

 

Köszönjük minden tanítványunknak, hogy nap mint nap boldoggá tesznek minket!


 

Jelentkezz kezdőknek, haladóknak vagy profiknak szóló tanfolyamainkra:

Időpontok>

 

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: