Kopcsik Kozima - A tudatos tervező!

Kozima igazán kreatív életet élő anya, feleség, nő, aki szabadideje nagy részét gyermekei kreativitásának kiaknázására, valamint férjével közös házuk csinosítgatására szánja. Azonban hiányzott neki a flow-élmény, ezért belevágott, és beleszorította az amúgy sem laza napirendjébe a rajz tanulását és az alkotást. Hogyan csinálja? Hogy kezdődött minden? Kattints és ismerkedj meg Kozima történetével!


Nem kezdő…


Kozima rajztehetsége nem volt kérdés, ez már iskolás évei alatt is bebizonyosodott. Akkor, egy gimnáziumi alkotásával Leőwey-díjat kapott képzőművészeti témakörben, de ezen kívül is sokan dicsérték a rajzait. Talán ezért is voltak az alkotásról, rajzról annyira jó élményei, hogy ismét szükségét érezze, hogy elkezdje. „Gyermekkoromban rengeteget rajzoltam, úgy emlékszek vissza erre az időszakra, hogy idilli állapot volt elmélyedni a rajzolásban. Felnőttként is ezt a FLOW-élményt kerestem, amit végre újra megtaláltam a tanfolyammal.”

A tehetség nem csak a rajz terén mutatkozott meg, gyermekeivel rendszeresen DIY projekteken dolgoznak. Valószínű, hogy örökölhettem egy kis kézügyességet a szüleimtől is, mert mindketten kirakatrendezőként illetve dekoratőrként dolgoztak.”


 A tudatos tervező

2016-ban férje külföldi álláslehetőséget kapott, így az egész család elutazott egy évre. Kozima nem hiába projektmenedzser, ezt az egy évet is már előre összerakta fejben. „Az utazás előtt tudatosan terveztem, hogy elvégzem a jobb agyféltekés rajztanfolyamot, mert arra gondoltam, hogy kint lesz időm a rajzolással foglalkozni – és ez pontosan így is alakult.”

Ugyanennek a tervezettségnek köszönhetjük, hogy Kozima ránk talált, és a Valdor Art jobb agyféltekés tanfolyamait választotta. „Elkezdtem keresgélni a neten és a Valdor Art nyújtotta a legtöbb lehetőséget a további fejlődésre, képzésre. Már akkor terveim között szerepelt a pasztelltanfolyam és a festőtanfolyam elvégzése is.”


 Két gyerek mellett elmélyülten alkotni?

Mivel Kozimának időből van a legkevesebb, ezért neki, és a hozzá hasonló időszűkében lévőnek találtuk ki az online kurzusokat.  Már egyből, az első tanfolyamot online végezte el. „Nagyon hálás vagyok Andinak és Péternek, hogy van lehetőség online módon is tanulni, mert nekem külföldről nem is jöhetett volna szóba a személyes részvétel”.

Nem csak praktikus okai vannak annak, hogy Kozima jobban szereti az on-line tanfolyamokat: „Nagyon tetszett, hogy az online pasztell tanfolyam aprólékosan, a tantermi tanfolyamoknál véleményem szerint részletesebben mutatta be, hogyan készítsük el a képeket. Az is tetszett, hogy a személyes részvétellel ellentétben itt több idő volt elmélyülni 1-1 alkotásban, nem volt időkorlát. Akkor vettem elő a rajztáblát, amikor tudtam, hogy ráérek. Jobban szeretek egyedül, lassabban alkotni és elmélyülni a témában, igazán magát az alkotás folyamatát szeretem.”


Mi volt a legnehezebb a tanulásban?

Most biztos minden szülő egyből azt mondja, hogy kisgyerekek mellett a legnehezebb és már-már luxusszámba menő dolog a hobbi. Kozima mégis megoldja ezt, saját célként a havi egy alkalmat tűzte ki célul az alkotásra.

Kozima hobbijában is keresi a kihívásokat, ezért is lett a kedvenc témája a portré. „Szerintem ez a legnehezebb: visszaadni egy fotó után azokat a vonásokat, ami nem viszi el az arcot más irányba és felismerhető a rajzon/festményen szereplő személy.” Portréi grafitceruzával készültek korábban, de most már a színes pasztell a kedvence. Ezzel a technikával készítette el azt a képet is, amire jelenleg a legbüszkébb.A Lovasi András portré különdíjat nyert a Valdor Art „Híres emberek portréja” pályázatán. Úgy érzem, hogy ezzel a képpel tényleg sikerült megragadnom a lényeget.”


 A boldogság nem jön magától

Megtaláltam azt, ami boldoggá tesz. Szerintem ez a legfontosabb és hiszem, hogy ezután meg fogom találni azt is, hogyan legyen időm arra, hogy azt csinálhassam, ami boldoggá tesz. – mesélte Kozima az interjú végén.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a rajzolás több, mint egyszerű hobbi: az alkotás folyamata, a flow-élmény, egyfajta irányított meditáció, ami után már csak hab a tortán az elkészült kép, amiben gyönyörködhetünk.


Készen állsz a saját történeted hőse lenni?

mentor program tárt karokkal várja új tagjait! Csatlakozz ehhez a szuper jófej közösséghez és legyél a saját történeted hőse!

Ismerd meg magyarország legnagyobb művészetkedvelő közösségét a ValDor Art "alkoss szabadon" Mentor Programot!

Mit kapsz, ha csatlakozol?

  • több száz órányi oktatóanyag korlátlan hozzáféréssel!
  • személyes mentorálás, ami felgyorsítja a fejlődésed!
  • havi 2x2 órás tanító és kérdezz-felelek webinár
  • szuper jófej közösség, akik támogatnak!
  • 6 értékes bónuszajándék, közel 220.000 Ft értékben!
  • zárt Facebook csoport, ahová feltöltheted a munkáidat!

Ha úgy érzed benned is több van és végre szeretnéd magadból kihozni a maximumot, akkor várunk téged is szeretettel! 

ÉRDEKEL A MENTOR PROGRAM>>>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: