Minden álom valóra válik egyszer!


Következő riport alanyunk Isztin Ibolya, aki tökéletes bizonyítéka annak, milyen fontos szerepet játszik egy jó tanár (vagy éppen mentor), a diák fejlődésében. Számára álmai megvalósítása már gyerekkorában elkezdődött, habár, mint a legtöbb nőnél, nála is volt egy kis szünet. A folytatás azonban izgalmas lehetőségekkel várta!

Az alkotás meghatározó élmény minden életkorban

Mindenkinek van egy-két meghatározó gyerekkori élménye, amire szeretettel és szívesen gondol vissza. Ezek az emlékek néha mély nyomokat hagynak bennünk, és egészen részletesen emlékszünk rájuk még évtizedekkel később is.

Blog valdor art isztin ibolya07 - ValdorArt Blog valdor art isztin ibolya03 - ValdorArt Blog valdor art isztin ibolya05 - ValdorArt
Blog valdor art isztin ibolya01 - ValdorArt Blog valdor art isztin ibolya02 - ValdorArt Blog valdor art isztin ibolya04 - ValdorArt


Ibolya boldogan mesélte például, hogy az általános iskolai évei igazán kellemesek és érdekesek voltak, köszönhetően egy nagyszerű és lelkes rajztanárnőnek, aki szeretettel és odafigyeléssel nevelte kis tanítványait. Ennek a törődésnek köszönheti gyerekkorának két nagyon szép emlékét, két rajzversenyt. Az egyiken grafitrajzával még könyveket is nyert, a másik alkotása pedig temperával készült, témája pedig az akkoriban még távoli jövő volt, vagyis a 2000-es évek. Pontosan idézi vissza képének részleteit, valamint az elkészítés módját is, hogy miként igyekezett kreatívan megoldani a feladatot.
Igazi élményként említette azokat a rajzórákat is, amikor a parkban vetették papírra a patinás épületeket, miközben megtanulhatták az arányok mérését ceruzával.

Blog valdor art isztin ibolya06 - ValdorArt Blog valdor art isztin ibolya13 - ValdorArt
Blog valdor art isztin ibolya24 - ValdorArt Blog valdor art isztin ibolya22 - ValdorArt Blog valdor art isztin ibolya11 - ValdorArt

 

Ibolya tehát kitűnő alapokkal rendelkezett, ráadásul az alkotás mindig is öröm volt számára, még a gimnáziumban is, ahol ugyan a rajzolásban kevésbé, de a fotózásban annál inkább elmerülhetett, így megélve kreativitását.


Aztán jött egy kis „pihenő”…

…már ha a gyereknevelés annak számít. :) Ibolya az elkövetkező évtizedekben fiaira koncentrált, és csak ritkán tudott ceruzát ragadni. Szabadidejében a kertet rendezte, és férjével együtt igyekeztek mindent megtenni fiaik boldogságáért. Ez a törődés pedig nem maradt viszonzatlan. Amikor a fiúk sikeresen befejezték egyetemi tanulmányaikat, lediplomáztak, és önállóan megállták helyüket a nagyvilágban, a sok gondoskodást megköszönve egyik fia, Krisztián, egy festőállványt, vásznat, és rengeteg festőkelléket ajándékozott anyukájának karácsonyra. Így akarta kifejezni, hogy most ő jön álmai megvalósításában. A megható meglepetés bizony nem is porosodott sokáig, Ibolya rögtön belevágott, és alkotott néhány képet.

Blog valdor art isztin ibolya08 - ValdorArt Blog valdor art isztin ibolya20 - ValdorArt Blog valdor art isztin ibolya21 - ValdorArt
Blog valdor art isztin ibolya19 - ValdorArt Blog valdor art isztin ibolya10 - ValdorArt Blog valdor art isztin ibolya09 - ValdorArt

 

De valamit mindvégig hiányolt belőlük. Szerette volna technikai tudását bővíteni és elmélyíteni. Eleinte Betty Edwards könyveit hívta segítségül, de ez a módszer nem vált be maximálisan. Krisztián tovább támogatva édesanyját, befizette őt egy jobb agyféltekés rajztanfolyamra is, ami sajnos nem teljesítette a hozzá fűzött reményeket. Majd egy hirdetés során újabb esélyt adva a jobb agyéltekés technikának, Ibolya jelentkezett hozzánk, a Valdor Arthoz, egy start csomag keretén belül, ahol a tanítási módszerünk rögtön megtetszett neki.

Megragadva a lendületet, újabb és újabb leckéket vett, és megismerkedett a ceruza sokoldalú használatával, festőtanfolyamra is beiratkozott, és végre teljes odaadással hódolhatott szenvedélyének. Az örömteli hobbi azonban egy bejelentést követően még komolyabbá vált.

Blog valdor art isztin ibolya18 - ValdorArt Blog valdor art isztin ibolya17 - ValdorArt
Blog valdor art isztin ibolya15 - ValdorArt Blog valdor art isztin ibolya23 - ValdorArt

 

Másik fia ismét elindította az úton

Amikor Ibolya mesélt fiainak a mentorprogram adta korlátlan lehetőségekről, hogy utazás nélkül, rövid időn belül kaphat személyes segítséget online, másik fia, Béla rögtön tudta: ez édesanyja következő lehetősége álmai megvalósításához, így befizette őt a programba. Ibolya lelkesen hangsúlyozza, hogy milyen hálás családjának, akik minden szükséges támogatást megadtak, hogy sikeres lehessen hobbijában. A mentorprogram kezdetekor Ibolya haladó szinten rajzolt, azóta érzi az ugrásszerű fejlődést. Különösen kedveli a Webinár alkalmakat, ami lényegében egy videókonferencia az tanárok és diákok között. Elmondása szerint ez egy kitűnő lehetőség arra, hogy megosszák egymással tapasztalataikat és élményeiket, ráadásul rendkívül nagy motivációt is ad. Szereti, hogy a program teret ad a kreativitásnak, miközben a megadott tanmenet biztosítja a fejlődést és hatékony tanulást.

Blog valdor art isztin ibolya27 - ValdorArt Blog valdor art isztin ibolya26 - ValdorArt

 

Mit szeretsz a legjobban?

- kérdeztük az interjú során. Ibolya azt válaszolta, hogy az apró részleteket: ezektől válik a kép igazán realisztikussá. Különösen közel áll a szívéhez az inverz technika, a szén és a fehér pasztellkréta használata, de nem riad vissza a színek használatától sem, ha például egy mediterrán pasztell kép a cél. Számára is nehéz megnevezni kedvenc képeit, hiszen mindegyikben megtalálta az egyedi kihívást és sikerélményt. Mindenesetre említést tett egy fekete alapon, fekete és fehér szénceruzával készített kislány portréjáról, ami mai napig büszkeséggel tölti el, valamint az elmosás technikával készült grafit portréjáról, melynek témája egy piros kesztyűs lány.  Folyamatosan gyűjti az inspirációkat a program keretén belül, vagy éppen az interneten, így ma már az alkotás a mindennapjai részét képezi.

Blog valdor art isztin ibolya25 - ValdorArt Blog valdor art isztin ibolya28 - ValdorArt

 

Néha elég egy kis lökés, máskor egy fenékbe rúgás kell ahhoz, hogy az ember elinduljon a saját álmait követni. Az azonban minden esetben biztos, hogy megéri küzdeni, mert leírhatatlan élmény, amikor az első, jól sikerült képét a kezébe veszi az ember!

És legalább ilyen fantasztikus érzés nekünk látunk ezt az örömöt a tanítványaink arcán:)


Készen állsz a saját történeted hőse lenni?

mentor program tárt karokkal várja új tagjait! Csatlakozz ehhez a szuper jófej közösséghez és legyél a saját történeted hőse!

Ismerd meg magyarország legnagyobb művészetkedvelő közösségét a ValDor Art "alkoss szabadon" Mentor Programot!

Mit kapsz, ha csatlakozol?

  • több száz órányi oktatóanyag korlátlan hozzáféréssel!
  • személyes mentorálás, ami felgyorsítja a fejlődésed!
  • havi 2x2 órás tanító és kérdezz-felelek webinár
  • szuper jófej közösség, akik támogatnak!
  • 6 értékes bónuszajándék, közel 220.000 Ft értékben!
  • zárt Facebook csoport, ahová feltöltheted a munkáidat!

Ha úgy érzed benned is több van és végre szeretnéd magadból kihozni a maximumot, akkor várunk téged is szeretettel! 

ÉRDEKEL A MENTOR PROGRAM>>>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: