Sosem késő belevágni valami újba!

Veled is előfordult már, hogy a sors meglepett valamivel? Például, hogy hosszú évek után egy egészen új lehetőséget adott neked arra, hogy újra hódolhass egy régi hobbidnak? Sőt, akár komolyabban is foglalkozhass vele? Ez történt Dr. Fülöp Judittal is, aki nem évek, hanem évtizedek múlva tért vissza egy régi álmához

38 évig másokért, most végre magáért

Az orvosi szakma tele van kihívással és odaadással. Juditnak bőven volt ideje kiélvezni a hivatása adta örömöket, köszönhetően annak a 38 évnek, amit fogorvosi praxisának tökéletes ellátásra szentelt. Munkája legszebb részének a fogszabályozást tartotta, ahol nem csak a fogakat hozta rendbe, de kis és nagy páciensei énképét és jövőképét is szebbé tehette. Talán az alkotás iránti vágya is hozzájárult, hogy ez ennyire közel állt a szívéhez? 

Az élet nem csak egy sikeres munkával, de egy nagyszerű szerelemmel is megajándékozta. Büszkén mesélte, hogy férjével több mint 44 éve alkotnak egy boldog párt, aminek csodás gyermekeiket és unokáikat is köszönhetik. Judit tehát nem kevés időt töltött azzal, hogy másokról gondoskodjon… ám nyugdíjba vonulását követően szeretett volna egy kis időt tölteni magával is. És innen indult az ő története…

Grafit rajzok


Így lesz valaki ötvös-fogorvos!

Minden gyermeknek, vagy fiatalnak van egy álma. Judit például ötvösnek, iparművésznek készült. Aki ismeri őt és családját, annak ez korántsem meglepő, hiszen felmenői között több képzőművész is fellelhető, így várható volt, hogy ő maga is hasonló pályára lépjen. Szenvedéllyel rajzolt és alkotott, ez azonban mégsem volt elég ahhoz, hogy felvételt nyerjen a főiskolára. Hogy mit tesz ilyenkor egy belevaló nő? Hát persze, hogy nem keseredik el, inkább új lehetőségek után kutat, így rövid időn belül kitanulta az aranyműves szakmát. 

És itt a történet vége… Vagy mégsem? 

Persze, hogy nem! 

Judit végül egész más pályán állapodott meg, a fogorvosként töltött hosszú évtizedekre ma is boldogan gondol vissza nyugdíjazását követően.

Háromszín és inverz technikás rajzai a Mentor programban


 És akkor hogyan tovább?

Nem könnyű feltalálni magunkat, ha megszakad a napi rutin. Sokak számára a hirtelen jött szabadidő elsőre talán ijesztő lehet. Judit nem esett kétségbe, inkább elhatározta, hogy picit több időt fordít önmagára, és egy véletlen internetes böngészésből végül egy fiatalkori álom megvalósítása lett: jelentkezett hozzánk rajztanfolyamra. Az időtől kötetlen tanulási forma lehetővé tette, hogy mindeközben a családjára is elegendő időt szenteljen, így végre megvalósulhatott egy régi álma: elmerülhetett a képzőművészetben, rohanás és kényszerek nélkül. 

Pasztell kréta alkotások

 

Folyamatosan lelkesen bővítette tudását a technikák és a témák terén is, de valahogy mindig előnyt élveztek a portrék. Úgy érezte, itt még nincs megállás. Nem véletlenül! ;)


 

Mit adhat a személyes figyelem?

Judit annyira élvezte az alkotással töltött időt, hogy folyamatosan bővíteni szerette volna tudását. Amikor először hallott a mentorprogramunkról, úgy érezte, hogy megtalálta az egyénre szabott segítséget és fejlődési lehetőségeket. Külön kiemelte, hogy imádja, hogy semmi sem kötelező, így valóban lehetősége van saját stílusa kialakítására, miközben tovább fejlődhet. Bármikor örömmel készít egy emberábrázolást, különösképpen az unokáiról, akikkel így is tölthet egy kis plusz időt. Kedvenc eszköze a pasztellceruza, de igyekszik minden más technikát is elsajátítani a mentorok építőjellegű kritikáit felhasználva.

Akril festmények

 

És hogy mi lesz a jövő? Azt még senki sem tudja, de egy biztos: Judit továbbra is eltökélten és örömmel fog alkotni saját és családja örömére! 


 

És így is lett...

Judit másodévesként is tovább folytatta alkotó tevékenységét! Kipróbálta a haladó technikákat! A portrék továbbra is megmaradtak örök szerelemnek, de szívesen készít tájképeket vagy éppen csendéletet!

 

Természetesen az unokák kívánságait is örömmel teljesíti, így egy-egy nagyobb téma mellett, Luke Skywalker és Yoda mester is helyet kaphat a festővásznon. :)

 

És, ha mindez nem lenne elég, micsoda öröm lehet, hogy fia "felkérte", hogy a tudományos munkájához szükséges illusztrációkat készítse el ő neki.

 

Legnagyobb örömünkre Judit is kibontakoztatta a tehetségét és egy olyan elfoglaltságot talált magának, amivel mindenki életét szebbé, gazdagabbá varázsolhatja! Gratulálunk ehhez az úthoz és kívánjuk, hogy még sok mosolyt és örömet csempésszen festményeivel családja és barátai szívébe!


Készen állsz a saját történeted hőse lenni?

mentor program tárt karokkal várja új tagjait! Csatlakozz ehhez a szuper jófej közösséghez és legyél a saját történeted hőse!

Ismerd meg magyarország legnagyobb művészetkedvelő közösségét a ValDor Art "alkoss szabadon" Mentor Programot!

Mit kapsz, ha csatlakozol?

  • több száz órányi oktatóanyag korlátlan hozzáféréssel!
  • személyes mentorálás, ami felgyorsítja a fejlődésed!
  • havi 2x2 órás tanító és kérdezz-felelek webinár
  • szuper jófej közösség, akik támogatnak!
  • 6 értékes bónuszajándék, közel 220.000 Ft értékben!
  • zárt Facebook csoport, ahová feltöltheted a munkáidat!

Ha úgy érzed benned is több van és végre szeretnéd magadból kihozni a maximumot, akkor várunk téged is szeretettel! 

ÉRDEKEL A MENTOR PROGRAM>>>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: