Kiből lesz a cserebogár? Cseresnyés Marika

Marika egy vidám, életerős asszony, akit a több évtizednyi kihagyás, és a közelmúlt kihívásai sem tudtak eltántorítani a rajztól. Fantasztikus tájképei mellett életörömét és lelkesedését is érdemes eltanulni tőle:) Olvass tovább és ismerd meg a történetét!


Blog Cseresnyes Marika Moricz Zsigmond - ValdorArt Blog Cseresnyes Marika - ValdorArt

Marika egy nyugdíjas nagymama, de ez korántsem jelenti azt, hogy unalmas lenne az élete: még mindig gyakran besegít építőiparral foglalkozó fiának, bizonyítva ezzel, hogy a kor csak egy szám:) Amíg az unokák állandó felügyeletet igényeltek, mindig ott volt a családja mellett, de 2017-ben a gyerekek önállóbbak lettek, így neki is sok ideje lett hirtelen. Ekkor találkozott a facebookon a hirdetésünkkel, és hamar ki is próbálta a videó csomagunkat. „Hamar rájöttem, hogy az alapok elsajátításához segítségre van szükségem, így 2018. januárjában beiratkoztam az alaptanfolyamra, amit sikeresen el is végeztem. Élményekben gazdag napokat töltöttem el a Magnet Házban!”

Blog Cseresnyes Marika03 - ValdorArt Blog Cseresnyes Marika noi portre szenrajz - ValdorArt

Persze a rajzolás ötlete nem „csak úgy” jött a levegőből, Marika már gyermekkorában is sikeresen alkotott, sőt, ez befolyásolta a pályaválasztását is. Bár nem művészi irányba ment tovább, de a Műszaki Egyetem Építészmérnöki szakán igen nagy hasznát vette a tehetségének. Ám amikor férjhez ment és megszületett a kisfia, a rajz is háttérbe került, hiszen a család lett az első.
Amikor újrakezdte, már az első napokban bebizonyította, hogy a rajz szeretete és a tehetség nem veszik ki csak úgy az emberből, még évtizedek alatt sem…


„Miért pont a Valdor Artot választottad?”

- kérdeztük az interjú során.
- „Teljesen véletlen, szembejött az interneten. Elindítottam a videót, ahol egy végtelenül szimpatikus pár meggyőzött, hogy ha hiszem, ha nem, megtanítanak rajzolni. És amit ígértek, az utolsó szóig betartották. Péterrel a pasztell, Andival az akril és a ceruzás online tanfolyamokat csináltam végig. Én az online tanulást szeretem, mert nagyon jók az oktatófilmek, ha valamit többször meg akarok nézni bármikor visszajátszhatom, nem vagyok időhöz kötve.”

Blog Cseresnyes Marika sziklas tengerpart - ValdorArt Blog Cseresnyes Marika teli falu - ValdorArt
Blog Cseresnyes Marika horgasz - ValdorArt


Marika kedvenc technikája a pasztell, de igazából már keveri a különböző módszereket, szereti az akrilt is, és szeretné kipróbálni az olajfestést is a közeljövőben. Szerencsére sok ideje jut alkotni és fejlődni, és ez látszik is a képein. Amikor kedvenc témájáról kérdeztük, mosolyogva ennyit mondott: „Mi lehet a kedvenc témája egy nagymamának? Az unokák és a család, de nem állnak messze tőlem a tájképek és az állatábrázolások sem.

A pasztelltanfolyam elvégzése után készítettem egy képet egy folyó mentén horgászó emberről. Beküldtem mentori véleményezésre Péternek, de legnagyobb meglepetésemre Andi írt vissza, hogy a 10 éves jubileumi kiállításra nevezzem be a képet, mert annyira jó. Ez az alaptanfolyam elvégzése után 4 hónappal történt! Ki is állították. Nagyon büszke voltam magamra.

Blog Cseresnyes Marika pasztelkreta horgasz - ValdorArt


Kedvenceim között szerepel még az Erzsébet kilátó pasztell (amivel meg is nyerte a rajzpályázatunk tájkép kategóriájának első díját), és a „kisfiam” 50. születésnapjára készített Balatonföldvári kikötő akril festmény.”

Blog Cseresnyes Marika Erzsebet kilato - ValdorArt

 

Blog Cseresnyes Marika Balatonfoldvari kikoto - ValdorArt

Nagy kihívások – még nagyobb remények

Marika rajz- és festéstudása nagyon szépen fejlődik, ám most egy nagy kihívással nézett szembe: tavasszal súlyos betegséget diagnosztizáltak nála, és pont az interjú előtt nem sokkal műtötték. Szerencsére a műtét sikeres volt, de egyelőre még lábadozik, és nagyon-nagyon sokat kell pihennie. „…még nem próbáltam rajzolni. Remélem mihamarabb vissza tudok térni kedvenc rajztáblámhoz és ismét alkothatok. Terveim vannak, Sok mindent szeretnék még megtanulni.”

Mi pedig boldogan állunk a rendelkezésre, hogy sok mindent megtanítsunk neki. Gyors felépülést és jó egészséget kívánunk Marikának!


Készen állsz a saját történeted hőse lenni?

mentor program tárt karokkal várja új tagjait! Csatlakozz ehhez a szuper jófej közösséghez és legyél a saját történeted hőse!

Ismerd meg magyarország legnagyobb művészetkedvelő közösségét a ValDor Art "alkoss szabadon" Mentor Programot!

Mit kapsz, ha csatlakozol?

  • több száz órányi oktatóanyag korlátlan hozzáféréssel!
  • személyes mentorálás, ami felgyorsítja a fejlődésed!
  • havi 2x2 órás tanító és kérdezz-felelek webinár
  • szuper jófej közösség, akik támogatnak!
  • 6 értékes bónuszajándék, közel 220.000 Ft értékben!
  • zárt Facebook csoport, ahová feltöltheted a munkáidat!

Ha úgy érzed benned is több van és végre szeretnéd magadból kihozni a maximumot, akkor várunk téged is szeretettel! 

ÉRDEKEL A MENTOR PROGRAM>>>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: