Minden rosszban van valami jó!

Mit jelent a rajzolás? Mindenkinek mást: felszabadulást, saját időt, megnyugvást, vagy éppen izgalmat. Bakóné Fekete Beatrix számára az alkotás nem szimpla örömforrás az életében, hanem egy hatalmas segítség, hogy a hétköznapok nehézségein túllendüljön, és mindig újult erővel kezdhesse a napot; ennek pedig nem csak ő, de családja is nagyon örül!

Az első lépések a Mentor programban

Blog valdor art bakone fekete beatrix05 - ValdorArt Blog valdor art bakone fekete beatrix25 - ValdorArt
Blog valdor art bakone fekete beatrix06 - ValdorArt Blog valdor art bakone fekete beatrix07 - ValdorArt

 

A legtöbb munka megterhelő, hiszen folyamatos koncentrációt igényel a dolgozótól hosszú órákon át. De mi a helyzet azokkal, akik a családról gondoskodnak? Ez bizony 0-24 órás állás, ami szintén rengeteget vesz ki az emberből. Így van ezzel Beatrix is, aki főiskolai ügyintéző főállását feladva, ma már minden idejét családjának szenteli, aminek 9 és 6 éves gyermeke a fő haszonélvezői. Minden percét élvezi, még akkor is, ha alapvetően nem főállású édesanyaként képzelte el magát régebben. 2015-ben terveit felülírta a sors, kisfiánál diabéteszt állapítottak meg. A komoly feladat és a velejáró felelősség hirtelen szakadt családjukra, így Beatrix és férje is minden erejüket és idejüket gyermekeiknek szentelték.

Gyermekeiről, háromszín technikával készült portréi

Blog valdor art bakone fekete beatrix09 - ValdorArt Blog valdor art bakone fekete beatrix08 - ValdorArt

 

Mindig van öröm az ürömben


A kimerítő napok végén Beatrix érezte, hogy szüksége van valamire, ami kikapcsolja, és kissé kiemeli a hétköznapok terhei közül. A rajzolás kiskorában is ellazította és örömmel töltötte el, így hamar rájött: ez lehet ismét az ő saját „én-ideje”. Első körben ingyenesen elérhető online videókkal, anyagokkal próbálkozott, amik segítettek feleleveníteni a régi tudást, de egy idő után érezte, hogy hiányzott belőlük a fejlődési lehetőség. Ekkor talált rá a jobb agyféltekés rajztanfolyamainkra, ami megadta a kezdéshez szükséges információt és sikerélményt.

Blog valdor art bakone fekete beatrix18 - ValdorArt Blog valdor art bakone fekete beatrix17 - ValdorArt

A tanulás mellett a közösségi oldalakat is használta, hogy minél több művészt és technikát megismerhessen. Különösen kedveli az anamorfikus illúziókat és 3D-s rajzokat, így igyekezett elmerülni ezekben a technikákban is.

Ráadásul nem is akármilyen mértékben!

Blog valdor art bakone fekete beatrix11 - ValdorArt Blog valdor art bakone fekete beatrix12 - ValdorArt

 

Az alkotás lényege az önkifejezés, de ki ne örülne, ha hobbiját mások is elismernék? Beatrix örömmel osztotta meg műveit az interneten, ami nem csak az ország határain belül, de még a tengerentúl is sikert arattak. Egy amerikai krétafilc készítő cég felkérte őt, hogy készítsen néhány videót, amint termékükkel alkot, aminek Beatrix örömmel eleget is tett. A munkáihoz való kritikus hozzáállása azonban mindvégig megmaradt, sosem volt elégedett a műveivel.

Ám a rajzolás újra háttérbe szorult, amikor egy másik válság következett be az életében, így néhány hosszú hónapra egészen megfeledkezett az alkotásról.


Ekkor jött egy jel…

A sors ezúttal nem engedte, hogy Beatrix végleg letegye a ceruzát, és nem véletlenül. Ebben a kritikus időszakban sodorta útjába a mentorprogramot, ami minden ízében az ő életéhez és vágyaihoz illeszkedett! Az online tanulási módnak köszönhetően bármikor képezhette magát, ráadásul egészen új technikákkal is megismerkedett. Elmondása szerint bár különféle leckék nem kötelezőek, mégis kihozzák az emberből a teljesítés vágyát. A személyre szabott figyelem és segítségnyújtás pedig hozzájárul a gyors és pontos fejlődéshez!

A Mentorprogramban számos technikát kipróbált

Blog valdor art bakone fekete beatrix21 - ValdorArt Blog valdor art bakone fekete beatrix20 - ValdorArt

 

Beatrix a program keretén belül megismerkedett a szénceruzával, a háromszín-technikával és a pasztellkrétával is, ráadásul már színes lapon is képes csodálatos képeket létrehozni.

Inverz és pasztell képei

Blog valdor art bakone fekete beatrix10 - ValdorArt Blog valdor art bakone fekete beatrix22 - ValdorArt
Blog valdor art bakone fekete beatrix04 - ValdorArt Blog valdor art bakone fekete beatrix24 - ValdorArt

 

Az inverz rajzolás és a szénnel történő alkotás nagy kedvencévé vált, sőt már új terveket is kitűzött maga elé. A festés mindig is vonzotta, most pedig megkapta a megfelelő segítséget ahhoz, hogy ezt a vágyát is megvalósítsa. Addig pedig továbbra is örömmel készít portrékat, amikben különösen szereti papírra vinni az arcokban rejlő érzelmek.

A mentorprogram ebben is segíti őt, ennek köszönheti egyik kedvenc rajzát, a vonalkázós technikával készült öregember portréját, amit büszkén mutatott nekünk.

Blog valdor art bakone fekete beatrix19 - ValdorArt

 

Azt gondoljuk, hogy Beatrix élő példa arra, hogy minden rosszban van valami jó, csupán meg kell találni azt. És ha az ember igazán akar valamit, akkor megtalálja a módját, hogy elérje!

 

Akril festményei

Blog valdor art bakone fekete beatrix13 - ValdorArt Blog valdor art bakone fekete beatrix23 - ValdorArt

 

Beatrix lelkesedése, tehetsége és szenvedélye sikeres művésszé teszi őt, és örülünk, hogy ehhez mi is hozzájárulhatunk.


Készen állsz a saját történeted hőse lenni?

mentor program tárt karokkal várja új tagjait! Csatlakozz ehhez a szuper jófej közösséghez és legyél a saját történeted hőse!

Ismerd meg magyarország legnagyobb művészetkedvelő közösségét a ValDor Art "alkoss szabadon" Mentor Programot!

Mit kapsz, ha csatlakozol?

  • több száz órányi oktatóanyag korlátlan hozzáféréssel!
  • személyes mentorálás, ami felgyorsítja a fejlődésed!
  • havi 2x2 órás tanító és kérdezz-felelek webinár
  • szuper jófej közösség, akik támogatnak!
  • 6 értékes bónuszajándék, közel 220.000 Ft értékben!
  • zárt Facebook csoport, ahová feltöltheted a munkáidat!

Ha úgy érzed benned is több van és végre szeretnéd magadból kihozni a maximumot, akkor várunk téged is szeretettel! 

ÉRDEKEL A MENTOR PROGRAM>>>

 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: