„Ez a program többet adott, mint amit vártam” - Tünde esete a mentorprogrammal:)


Rajzolni tanulni csak fiatalon lehet? Ugyan! Tünde nyugdíjas könyvelő, aki gyerekkorában rajzolgatott utoljára, majd hosszú-hosszú évtizedekre meg is feledkezett róla. „Eszembe sem jutott volna, hogy rajzoljak” – mesélte.

Tünde portré rajzai a mentorprogram alatt

Blog valdor art bak tunde 19 - ValdorArt

 

Ám sokakhoz hasonlóan a véletlen, vagy a sors, az Univerzum, vagy ki tudja, milyen szerencse folytán szembetalálkozott a programunkkal, nem sokkal azután, hogy újra kezébe vette a ceruzát. „Kíváncsi voltam, hogy Andi és Péter programjával sikerül-e fejlődnöm, visszatér-e az az érzés amit gyerekként éreztem, amikor rajzoltam.

A válasz igen, sőt, rabjává váltam. Amikor 2019 májusában megláttam, hogy indul ez az online mentor program, úgy gondoltam belevágok.” Tünde szerencsés helyzetben van, hiszen a lánya is támogatta a döntését, az online tanfolyam pedig különösen testhezálló volt számára. „Sokat számított, hogy úgy tudok tanulni, és fejlődni, hogy itthonról a saját időbeosztásom szerint tudok foglalkozni azzal, amit szeretek. Így az adott videókat, akkor, és annyiszor nézhetem meg, ahányszor akarom, és egy egy-egy részletet többször is visszajátszhatok, amíg rá nem jövök, hogyan csináljam.”

Szívesen nyit új technikák felé, erre remek lehetőséget kínált számára a mentorprogram

 Blog valdor art bak tunde 21 - ValdorArt

 

Ami még sokat jelentett és amiért ezt választottam, hogy személyesen segítenek a mentorok, akik értékelik a képeinket, tanácsot adnak, hogy mire figyeljünk oda, mit kell javítani, de azt is elmondják mi jó.”


Mit gondolsz, segített a mentorprogram, hogy fejlődj?

- kérdeztük Tündét az interjú során. A válasza egyértelműen pozitív volt: „Amikor belevágtam, a haladók elején voltam. Most szerintem a haladók végén, és szeretnék eljutni profi szintre. Nagyon sokat fejlődtem, és ezt a körülöttem lévők is látják.”

Pasztell tájképei

Blog valdor art bak tunde 20 - ValdorArt

 

Sokakhoz hasonlóan Tündének is voltak eleinte kedvenc és kevésbé kedvenc technikái, maga is meglepődött, hogy mennyire megszerette a pasztellt, holott korábban soha nem gondolta volna, hogy a grafitceruza mellett pasztell képeket is készíteni fog majd. De ez is csak a kezdet volt még:

„Olyan technikákat ismertem meg, és próbáltam ki, amiket korábban nem ismertem, mint például az inverz és a háromszín technika. Ez a program többet adott mint vártam. Nagyszerű mentoroktól tanulhatok, akik segítenek megvalósítani az álmaimat. Ráadásul egy olyan csoport tagja lehetek, ahol egymástól is tanulunk, hiszen sok profi van közöttünk. Minden héten rajzolok. Függővé váltam!”

Mi azért szeretjük  Tünde alkotásait, mert nagyon lényeglátó és néhány jól "odavetett" vonással el tudja érni, hogy szemetgyönyörködtető képeket készítsen. Rajzai nem mindig kidolgozottak az utolsó részletekig, de mégis megkapóak és ezer közül is felirmernénk a stílusát.

Élvezettel nyúl a különböző hangulatú témákhoz

Blog valdor art bak tunde 22 - ValdorArt

 

Tünde egyelőre portrét szeret legjobban rajzolni, illetve művészi képeket, de mi azon leszünk a program hátralévő részében, hogy újabb és újabb kedvencekkel gazdagodjon;)

Szeretnél te is függővé válni, és olyan technikákat kipróbálni, amiket máshol nem oktatnak?

A rajz sokkal több, mint hobbi: a mentorprogramunk segít, hogy szenvedéllyé váljon, amit profi szinten űzhetsz majd!

 


 
, településről erre a tanfolyamra jelentkezett: