Büszkeségeink

Sokszor írtunk már arról, hogy nálunk már gyerekek is tanulhatnak, vannak nekik szóló képzéseink is, a cserebogarak között valahogy mégsem említettük őket. Eddig! Mai mesénk Bálintról szól, akinek nem csak a rajzkészsége fejlődött hihetetlenül, mióta ismerjük, hanem egyéb területeken is látványos változásokon ment keresztül.

Egy „problémás” kisgyerek hosszú útja... Olvasd el a cikket!

„Nézd meg ezt a nőt, aki majdnem feladta, de végül mégis művésszé lett” – így harangoznánk be ezt a posztot, ha valami szenzációhajhász bulvárcikket akarnánk belőle kreálni. De erre semmi szükség, hiszen Eta maga is szenzáció: egész életében biztos volt benne, hogy nem tud rajzolni, ma mégis fantasztikus alkotásokat láthatunk tőle.

Ismerd meg Etát és nézd meg a képeit!

Misi amúgy vasutas, és leginkább munka mellett szokott rajzolni. Azaz inkább munka közben, ahogy mesélte – szerencsére irodában dolgozik, és nem egy soktonnás vonattal száguldozik:) „Váróteremben legfeljebb rajzolgatok,  vonaton pedig az utasok arcát bontom negatív terekre és töprengek az ábrázolás legjobb módján.”

Ismerd meg Misit, nézd meg a képeit!

Ismerkedj meg Lukács Andreával, aki rajzfilmrajzolóként kezdte, és (remélhetőleg) hamarosan hivatásos művészként folytatja pályafutását. Mesél a megtett útról, és arról is, hogy a rajzolást soha nem lehet abbahagyni!

Olvasd el az interjút és nézd meg képeit!

Cserebogár bárkiből lehet: a rovatunkban már több olyan alkotót is bemutattunk, akik kevés, vagy nulla tapasztalattal érkeztek hozzánk, mára viszont igazi rajzművészek lettek. Ebben a hónapban Szoboszlai Évával, a nagymacskák rajongójával beszélgettünk!

Olvasd el a cikket!

Soha ne add fel az álmaid! Ha szeretsz valamit, de úgy érzed, hogy nincs hozzá tehetséged, az nem jelenti azt, hogy nincs remény. Így van ez a rajzolással, és így volt ez Adriennel is, aki már gyerekkorában is imádott rajzolni, csak éppen nem érezte jónak az alkotásait. Amíg el nem jutott a Valdor Art rajztanfolyamára…

Olvasd el a cikket!

A jobb agyféltekés látásmód önmagában is különleges „adottság”, ami sokat segít nem csak a rajzolásnál, hanem a világ felfedezésében is. Különösen, ha valakinek már maga a látás is egy különleges élmény. Ismerkedj meg Gáborral, akinek a látás és a jobb agyféltekés látás is új élmény volt – és mindkettő olyan mély benyomást tett rá, hogy azóta sem tette le a ceruzát!

Olvasd el Gábor történetét, nézd meg a képeit!

Sokan gondolják azt, hogy csak az lehet művész, aki gyerekkora óta erre készült, és mindig is ezzel foglalkozott, pedig a valóságban bárkinek, bármikor „bekattanhat” a dolog. És bármikor bele lehet vágni!

Erre kiváló példa Kata esete, aki felnőtt fejjel kezdett rajzolni, karbantartó műszerészként dolgozik a paksi atomerőműben és mostanra már megrendeléseket is teljesít. Fest, rajzol saját és mások örömére!

Olvasd el Kata történetét!

Lassan immár 2 éve, hogy elindítottuk a "Kiből lesz a cserebogár?," rovatot, ahol olyan tanítványokat mutatunk be, akik túlhaladva tanítóikat, jelentős sikereket értek el alkotásaikkal! A decemberi cserebogár, pedig nem más, mint Dabóczy Gergely, informatikus, amatőr művész és író! Gergő az egyik leglelkesebb tanítványunk 2011-ben lépett be először a Valdor Art kapuján – és azóta is „itt ragadt”!

Olvasd el az interjút, nézd meg képeit és töltsd le díjmentesen novelláskötetét!

Most először írnk "Kiből lesz a cserebogár?" rovatot olyan személyről, aki nem személyesen vett részt a tanfolyamainkon, hanem online úton tanult tőlünk rajzolni és festeni egyaránt!

Bemutatjuk Neked Bartuczné dr. Barna Erzsébetet!

Folytatjuk a már jól ismert "Kiből lesz a cserebogár?" sorozatunkat, amelyben mindig egy olyan "diákunkat" mutatunk be, aki tehetségével, szorgalmával, kitartásával kiemelkedő eredményeket ért el a rajzolás és a festés terén.

Ma Schönbaum Ágival 27 éves, diáklánnyal ismerkedhetsz meg, akivel mi is csak 2014 áprilisában találkoztunk először.

Karácsonyi cserebogár!

Az év utolsó "Kiből lesz a cserebogár?" rovatában szeretnénk Neked bemutatni Rothhammer Magdolnát, akivel tavaly ilyenkor, a két ünnep között megtartott tanfolyamon találkoztunk először.  Magdi abban a 4 napban beleszeretett a rajzolásba és utána részt vett az összes haladóknak szóló tanfolyamunkon. Kiszámoltuk, eddig 19 napot töltöttünk együtt rajzolással.

Nézd meg honnan hová jutott alig 1 év leforgása alatt!

Kiből lesz a cserebogár?

2008 februárjában tartottuk életünk első jobb agyféltekés rajztanfolyamát. Ennek alkalmából arra gondoltunk, hogy indítunk egy "Kiből lesz a cserebogár?" sorozatot, ahol bemutatunk olyan tanítványokat, akik jelentős sikereket értek el alkotásaikkal!

Elsőként bemutatjuk Kovács Zsuzsát!

Művész lesz-e..., majd meglátjuk?

Egy tanítványunk, Cseresnyésné Bécsy Zsuzsanna, kiállításának megnyitóján voltam, a KSH könyvtárában. A tanfolyam elején mindig elmondjuk, hogy ez alatt a négy nap alatt megtanultok valósághű, realisztikus rajzokat készíteni, az hogy ebből később művészet lesz-e..., majd meglátjuk.

Megláttuk!