Rajzklub

Nehezen tudsz időt szakítani a rajzolásra otthon? Kérdésed van? 

Itt a megoldás!

Rajzklub - 1 napos továbbképzések! 

A rajzklubot az élő jobb agyféltekés rajztanfolyamunkat végzetteknek, valamint az online oktatóanyagaink alapján tanulóknak hoztuk létre, olyan szándékkal, hogy

  • egyrészt lehetőséget biztosítsunk azoknak, akiknek szeretnének ismét-újra-továbbra is rajzolni,
  • másrészt olyan témákat, technikákat lehessen kipróbálni, amire a tanfolyamon nincs lehetőség.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik  

  • Szeretnék tovább bővíteni rajzismereteiket,

  • Szívesen kipróbálnak más rajzeszközöket,

  • Szívesen megosztják addigi rajzolási tapasztalataikat másokkal,  

  • Szeretnének kreatív módon kikapcsolódni,

  • Eddig az online oktatóanyagaink alapján tanultak rajzolni

  • Nehezen találnak szabadidőt a rajzolásra otthon

  • Szívesen rajzolnak másokkal együtt és szívesen töltenek el egy hétvégi napot jó társaságban.  

Nézd meg a rajzklubon grafitceruzával készült képeket! 

 

Így is lehet szénnel, vörös krétával, fehér ceruzával rajzolni! Tanuld meg Te is ezt a technikát! 

 

 Milyen témákkal foglalkozunk 2017 első felében?

A téli - tavaszi rajzklubok témáját elsősorban az köti össze, hogy  a látásmódot, a pontos megfigyelést és a tónusok kialakítását gyakoroljuk. Ezek az alapjai a továbblépésnek, a színes technikák elsajátításának is. A technikák elsősorban fekete-fehér vagy monokróm technikák lesznek, a tónusok megfigyelését így lehet a leghatékonyabban fejleszteni.

Ha az alaptanfolyamon vagy túl, akkor ezek a témák nagyon hasznosak a rajztudásod továbbfejlesztéséhez. Ha már gyakorlott rajzoló/festő vagy, akkor kicsit nagyobb kihívásokat lehet majd vállalni, lesznek nehéz témák, új technikák o).


Lássuk a témákat:

Január 22.  Technika: Grafitceruza

Egyrészt tanulunk 1-2 új technikát  (frottázs, bevésés), másrészt gyakoroljuk a vonalas árnyékolás technika használatát, harmadrészt megnézzük, hogy az összemosást hányféleképpen lehet megcsinálni, illetve mikor kell és mikor nem kell alkalmazni.  Rajzolhatsz portrét  (nem Jolie lesz, nehezebb de érdekesebb arcokat viszek), csendéletet, old-timer autót, üvegtárgyakat.


Február 26.  Technika: aláfestés + rajzszén

Ennek a technikának a lényege, hogy a fő formákat, a fő tónusfoltokat monokróm festéssel alapozzuk meg (ehhez temperát használunk), majd a finomabb részleteket szénnel, szénceruzával dolgozzuk ki. Nagy előnye, hogy ha ügyesen kombináljuk a kétfajta technikát, gyorsan lehet haladni. Vázlatrajzokhoz is kiválóan alkalmas, szabadtéren is. Haladók megbolondíthatják a rajzot egy kis színezett szénceruzával is.


Március 12 és 25.  Technika: inverz rajzolás fekete alapon krétával

Egyik kedvenc technikánk, nagyon látványos képek születnek mindig! Lényege ennek, hogy a látásmódot kell átváltani, megint o).  Grafitceruzával fehér alapon rajzolva sokszor a sötét tónusokat figyeljük meg elsősorban, és a csúcs fényeket, azaz a legvilágosabb részeket a végén tesszük fel.

Inverz rajzolásnál megfordul a figyelem:  a sötét alap miatt a sötét tónusokat nem lehet „rajzolni”, azaz itt a legvilágosabbal kell kezdeni. A sötéteket felejtsd el, az marad a végire!

Eszközként a 3szín technika krétáit használjuk, azaz a fehéret, a vöröset és a szenet.


Április 23. Technika: szén és grafit, élőből rajzolás

Ezúttal nem fotóról fogunk rajzolni, hanem élőből, azaz azokat a megfigyeléseket, amiket már sokat gyakoroltunk a fotóról rajzolással, kipróbáljuk 3 dimenzióban is. Ugyanazt az 5 készséget kell használni, csak most hozzájön az élőből rajzolás kihívása. A téma a csendélet lesz, a tárgyak nem mozognak o). Lehet ceruzával, szénnel, szénceruzával is rajzolni. Megtanuljuk, hogy a vonalas rajzot hogyan lehet elkészíteni „segédvonalak” nélkül.


Május 7. Technika: Két- és három szín technika

Színes pasztellpapírra fogunk dolgozni, de csak 2-3 színt fogunk használni a rajzoláshoz. Még nem kell ismerned a színkeverést és a színelméletet mégis olyan képeket tudsz már ezzel a technikával készíteni, mintha színes lenne.


 

Mit kell hozni?

A foglalkozásokra minden szükséges eszközt biztosítunk.
Ha még nem koptattad el, akkor a tanfolyamon kapott rajzfelszerelést elhozhatod magaddal!


Várunk szeretettel! Jelentkezz!